fbpx
 

Izleti in potovanja Križarjenje Križarjenje po Nilu

Križarjenje
Cena
od 1.199€ na person
Trajanje
8 dni / 7 noči
Destinacija
Egipt

Križarjenje po Nilu in Kairo

Ob hibiskusovem ohlajenem čaju prisluhnite zgodbam ob Nilu od zlatega obdobja faraonov naprej.
 • Info
 • Program potovanja
 • Galerija
 • Opis
 • Podobno
 • Več
Veliko je skrivnostnih dežel na našem planetu, vendar si Egipt zasluži veliko začetnico skrivnosti vseh skrivnosti. Kdo med vami še ni slišal za popolni matematični izračun velike Keopsove piramide, skrivnostno Sfingo z glavo faraona in telesom leva ali za veličastne templje, postavljene v čast bogovom – nam? In ravno tu se začne najlepši ples božanskega...

Info

Destinacija
Odhod
Let iz Ljubljane v Hurgado
Additional Information
Cene pri določenih odhodih v času praznikov in šolskih počitnic so višje:
Cena vključuje
 • all inclusive
 • avtobusni prevoz
 • avtobusni prevoz po programu
 • ladja 5*
 • letališke takse
 • letalski prevoz
 • lokalno vodenje
 • nastanitev v 5*
 • polni penzion
 • prevoz z letališča
 • slovensko vodenje
 • vlak spalnik
 • vstopnine
Ni vključeno v ceno
 • napitnine
 • vizum
 • zdravstveno zavarovanje
Dodatno
Doplačilo za manjšo skupino 31 in 39 potnikov: 60€ Doplačilo za manjšo skupino 21 in 30 potnikov: 100€ Doplačilo za manjšo skupino 16 in 20 potnikov: 140€ Doplačilo za manjšo skupino 10 in 15 potnikov: 180€ Enoposteljni spalik/kupe na vlaku (obvezno v primeru rezercavije sobe z dodatnim ležiščem 1/2+1): 98€ Enoposteljna soba/kabina (hotel in ladja): 199€ Vizum z asistanco lokalnega partnerja: 30€ Abu Simbel: 125€ Nubijska vasica: 38€ Vstopnina za dvorano mumij: Osnovne napitnine:

Veliko je skrivnostnih dežel na našem planetu, vendar si Egipt zasluži veliko začetnico skrivnosti vseh skrivnosti. Kdo med vami še ni slišal za popolni matematični izračun velike Keopsove piramide, skrivnostno Sfingo z glavo faraona in telesom leva ali za veličastne templje, postavljene v čast bogovom – nam? In ravno tu se začne najlepši ples božanskega duha, ko ti vzameta dah lepota in privid obrežja Nilovega sveta. Prepustite se počasnemu toku, ki vas bo popeljal proti Asuanu, obdanem z botaničnim vrtom ter redkimi eksotičnimi drevesi, grmi in cvetovi. Občutite brezčasnost zgodovinskega Luksorja z okolico, kjer leži večina egiptovskih spomenikov, tudi legendarna Dolina Kraljev. Dovolite si, da vas popeljemo in razkrijemo tančico skrivnosti mogočne starodavne egipčanske civilizacije.

Zakaj izbrati to potovanje?

 • popotovanje skozi čas v zgodovino mogočne civilizacije
 • udobno križarjenje po najdaljši reki na svetu, reki Nil
 • prestolnica Kairo, kjer se tisočletna zgodovina razkriva na vsakem koraku

Pomembno: Vrstni red ogledov (tudi po dnevih), dan ter vkrcanja na ladjo (Luksor oz. Asuan) se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa. Prav tako je ura posameznih obrokov odvisna od izvedbe dnevnega programa. Glede na to, da je program odvisen tudi od časovnega razporeda poleta, se lahko zgodi, da se ogledi začnejo že takoj po prihodu na cilj.

POPUSTI ob prijavi:
Otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 20 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).

V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih institucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne
in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s
strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno
delovanja otroških klubov, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes
centrov ipd.). Vsi ukrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

Otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti
plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

Cena vključuje:

● letalski prevoz Ljubljana – Hurgada – Ljubljana,
● letališke in varnostne pristojbine,
● križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion), hotelsko gostinske storitve po programu
● potovanja (hotel 5* na osnovi vse vključeno in hotel 4*+ na osnovi polpenziona v Kairu),
● vlak spalnik Luxor – Kairo,
● vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami (razen notranjosti piramid in dvorane mumij v
Nacionalnem muzeju),
● spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika,
● organizacijo potovanja.

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

Ljubljana - Hurgada

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana. Polet v Hurgado in prevoz do hotela.

2. dan

Hurgada - Asuan

Dopoldne doživimo zanimivo vožnjo čez puščavo do Asuana, znanega po prijaznih Nubijcih, tradicionalnih plovilih felukah in po visokem jezu. Po prihodu si ogledamo Nedokončani obelisk in Asuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero.

3. dan

Asuan - (Abu Simbel) - Kom Ombo

V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodanega izleta do svetišča Abu Simbel, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzesa II., ljubljen od boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je
premagal Hetite. V 60. letih 20. st. so sprožili iniciativo za ohranjanje teh Nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Če se ne odločite za ta ogled, predlagamo izlet v Nubijsko vasico, kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Popoldan se s feluko, tradicionalnim plovilom, popeljemo mimo zelenega otoka Elefantina in mavzoleja Age-Khana. Pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili.

4. dan

Edfu - Esna - Luxor

V Edfuju si ogledamo najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkamo zapornico na Nilu - Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig, in zvečer prispemo v Luxor.

5. dan

Luxor

Dopoldne začnemo spoznavati Luxor, nekdanjo prestolnico Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Doživimo sloviti Karnak, največje svetišče starega sveta. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Po ogledih se ustavimo še v tovarni papirusa, sledi vrnitev na ladjo in kosilo. Zvečer ogled templja v Luxorju, ki osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Prav tu naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš.

6. dan

Luxor - Kairo

Ta dan se zapeljemo na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolinah kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu. Ogledamo si tempelj kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in zgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, ki bdita nad Nilom v spomin na faraona Amenhotepa III., nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Zvečer se vkrcamo na vlak, nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočno potovanje v Kairo.

7. dan

Kairo

Egipčani mu pogosto rečejo Misr, kar v egiptovski arabščini pomeni Egipt. Najbolj težko pričakovan je obisk velike Keopsove piramide v Gizi, najstarejšega čuda starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Keops je bil drugi faraon IV. dinastije v tretjem tisočletju pr.n.št. Nasledil ga je Kefren, zato si ogledamo tudi njegovo piramido, drugo največjo. Najmanjša pripada faraonu Mikerinu. Sfinga, varuhinja, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino, nas vedno čisto prevzame. Nadaljujemo do Nacionalnega muzeja v Kairu, ki preseneča z velikostjo, zgodovinsko pestrostjo in bogatimi najdbami. Sprehod po muzeju je informativen. Zakladi iz groba mladega faraona Tutankamona so najbolj želena atrakcija, za posebej radovedne pa priporočamo ogled
dvorane mumij (posebno doplačilo).

8. dan

Kairo - Hurgada - Ljubljana

Prevoz z avtobusom v Hurgado in vrnitev v Slovenijo.

Veliko je skrivnostnih dežel na našem planetu, vendar si Egipt zasluži veliko začetnico skrivnosti vseh skrivnosti. Kdo med vami še ni slišal za popolni matematični izračun velike Keopsove piramide, skrivnostno Sfingo z glavo faraona in telesom leva ali za veličastne templje, postavljene v čast bogovom – nam? In ravno tu se začne najlepši ples božanskega...

Ni še komentarjev.

From od 3.899€€
Božičkova dežela
From od 1069€
From od 1.089€
5 dni / 4 noči

  Vas zanimajo ostali termini ali podobne ponudbe?  Deli na
  Close

  Križarjenje po Nilu

  Cena
  od 1.199€ na person
  Trajanje
  8 dni / 7 noči
  Destinacija
  Egipt

   Polja označena z * so obvezna.