fbpx
 

Aktualne temeZanimivostiE-novičke

17/03/2023 Žiga
Aktualne teme, obvestila in kratke novičke iz sveta potovanj!

15.10.2021 : V zimski sezoni več letov iz ljubljanskega letališča kot v prejšnjem letu

V zimskem voznem redu, ki bo v veljavi od 31. oktobra 2021, se ponudba letov v primerjavi z lansko zimsko sezono precej povečuje. Redne povezave z ljubljanskega letališča je za zimsko sezono napovedalo 13 letalskih prevoznikov in sicer na 14 destinacij v 12ih različnih državah. V Amsterdam bo pet letov na teden ponujal nizkocenovnik Transavia. Air Serbia bo Ljubljano povezovala z Beogradom, kamor bo letela vsak dan v tednu. Lete v Bruselj bo sprva štirikrat tedensko ponujal Brussels Airlines, z decembrom pa dodal še dva. Povezavo z belgijsko prestolnico bo ponujal tudi nizkocenovnik Wizz Air, ki bo na letališče Charleroi letel dvakrat tedensko. Flydubai, ki je novo povezavo v Združene arabske emirate ponudil konec septembra, bo v Dubaj letel trikrat tedensko. Največje število tedenskih letov z ljubljanskega letališča pa bo ponujala Lufthansa – v Frankfurt bo letela dvakrat dnevno. Prevoznik Turkish Airlines bo v Istanbul ponujal pet letov na teden. Lete v London bosta ponujala dva nizkocenovnika – easyJet na Gatwick do štirikrat na teden in Wizz Air na Luton, trikrat na teden. Prevoznik Aeroflot bo v Moskvo letel trikrat tedensko. Dnevne lete v Pariz bo ponujal prevoznik Air France. S prevoznikom Air Montenegro bo mogoče dvakrat tedensko leteti v Podgorico. V Varšavo bo lete šestkrat na teden ponujal LOT Polish Airlines, v Zürich pa štirikrat tedensko Swiss Air Lines. Poleg omenjenih rednih linij, bo vsako soboto izveden tudi čarterski let v Egipt in sicer na letališče v Hurgadi.

15.10.2021 : Arrivederci Alitalia

Kot poroča Slovenski letalski portal, je pred nekaj urami (14.10.2021 okoli 23. ure) svoj zadnji pristanek izvedel sedaj že nekdanji italjanski nacionalni prevoznik Alitalia. S tem se je končala era 74 letnega obstoja evropskega prevoznika, tudi člana združenja prevoznikov SkyTeam, s katerim je zaradi geografske bližine potovalo ogromno Slovencev. Italjani pa s tem ne ostajajo brez nacionalnega prevoznika, že danes začenja z letenjem novi prevoznik Italia Transporto Aereo (ITA), ki ga je za ta scenarij pripravila italjanska država. Delala bo v precej bolj omejenem obsegu kot predhodnica – poleg tega, da bo zaposlovala le okoli 2800 ljudi (Alitalia 11 tisoč), imela v floti le 52 letal (Alitalia 150) in no letela na le 44 destinacij. Nova družba je za 90 milijonov evrov odkupila blagovno znamko Alitalia, tako, da bomo letala v Alitalia poslikavah še videvali, nova ICAO oznaka prevoznika pa bo ITY. Zbogom in hvala Alitalia, srečno ITA!

7.10.2021 : Nove povezave iz Benetk in Zagreba

Nizkocenovna prevoznika Ryanair in Wizzair bosta v prihajajočih mesecih precej razširila nabor destinacij, kamor bosta letela iz naše bližine. Mreža starih in novih destinacij je res zelo obširna, tule pa zgolj nekaj najbolj zanimivih: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, Menorca, Malaga, Madrid, Lizbona, Reykjavik, Talin, Mykonos, Lampedusa, Paphos, Tel Aviv, Sharm El Sheikh… Karte so že v prodaji.

1.10.2021 : ZDA od novembra odpirajo svoja vrata za polno cepljene iz EU

Nova pravila bodo omogočala vstop v ZDA za polno cepljene državljane EU in Združenega kraljestva. Potniki, ki so prejeli dva odmerka cepiva proti covidu-19, bodo tako lahko prečkali mejo ZDA. Vsi potniki bodo morali pred vkrcanjem na letalo pokazati dokazilo o cepljenju in tudi negativen covid-19 test, narejen do 72 ur pred letom. Točen datum, ko bodo v veljavo stopila nova pravila še visi v zraku, naj bi se pa to definitivno zgodilo v novembru.

28.6.2021 : Na portalu zVem že na voljo digitalno Covid potrdilo

Digitalno COVID potrdilo s QR kodo bodo vsi cepljeni in prebolevniki dobili po pošti v papirnati obliki, prva potrdila je NIJZ že odposlal. Z branjem QR kode na telefonu je potrdilo seveda možno digitalizirati in shraniti v telefon. Digitalno Covid potrdilo, ki olajšuje potovanja po EU, je prav tako že na voljo na portalu zVem, kjer si ga lahko shranite s certifikatom Sigen-ca ali Sms-Pass, ki ju je možno pridobiti brezplačno. Vsem potnikom priporočamo, da si potrdila uredijo čimprej.

STAREJŠE NOVIČKE

28.6.2021 : Za povratek iz rdečih in temno rdečih držav obvezna karantena

Slovenska vlada je z odlokom prejšnji teden določila, da je za povratek iz t.i. rdečih in temno rdečih držav potrebno nujno predložiti negativen PCR test, kljub temu pa se posamezniku odredi karantena, ki jo lahko prekine z ponovnim negativnim PCR testom po petih dneh. Cepljeni in prebolelniki PCR testa ne potrebujejo in tudi karantena jim ni odrejena.

28.6.2021 : Vstop v Egipt za cepljene brez PCR testa

Nova uredba egipčanske vlade določa, da polno cepljeni ne potrebujejo več PCR testa za vstop v državo. dokument o dokazilu o cepljenju mora imeti QR kodo za preverjanje in mora biti v papirnati obliki.

2.6.2021 : Za vstop v Slovenijo znova dovolj hitri antigenski test (HAG)

Vlada se je sestala na redni seji in nekoliko omilila pogoje za vstop v Slovenijo. Za vstop v Slovenijo po poročanju ne bo več potreben negativen PCR-test, ampak bo zadostoval že hitri test. Test mora biti narejen Odločitev, ki smo jo dolgo čakali in jo toplo pozdravljamo. HAT je priznan, če je opravljen v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Rusiji, Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike, na kontrolnih točkah na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet pa tudi, če je opravljen v Turčiji, in je naveden na skupnem seznamu hitrih antigenskih testov, ki je objavljen na naslednji povezavi. Še ena dobra vest je tudi, da bodo nastanitvene kapacitete lahko 75-odstotno zasedene, kar velja tudi za bazene, savne in masažne centre.

2.6.2021 : Tunizija in Turčija rahljata ukrepe

Tunizija in Turčija sta se s 1.6.2021 precelj bolj odprli za tuje turiste in omilili vstopne pogoje. Za vstop v pri Slovencih priljubljeni državi, je tako podobno kot za večino EU destinacij dovolj ena od možnosti PCT (preboleli / cepljeni / testirani), s tem da je za vstop v Turčijo dovolj celo HAG (hitri test), seveda če je le ta negativen in ni starejši od 48 ur.

2.6.2021 : Dubaj z direktnimi leti iz Ljubljane

S hčerinsko družbo letalskega prevoznika Emirates, se bodo od 24.9.2021 dalje pričeli direktni leti iz Ljubljane v Dubaj, trikrat tedensko (ob sredah, petkih in sobotah). To je res odlična novica, saj bodo leti povezljivi z družbo Emirates, ki ima ogromno povezav naprej v svetu, predvsem Azijo in Afriko. Letalske vozovnice bodo na voljo za nakup predvidoma od 10.6. dalje.

31.3.2021 : Najugodnejši PCR testi v Sloveniji

Ker je do nadaljnega za vrnitev iz tujine brez karantene in po večini tudi za vstop v tuje države potrebno imeti negativen izvid PCR testa, so spodaj navedeni trije najugodnejši laboratoriji v Sloveniji, ki izvajajo testiranje po PCR metodi:

 • Zdravstveni dom Domžale: cena 60€
 • UKC Kljubljana: cena 68€
 • Zdravstveni dom Murska Sobota: cena 80€

V ostalih laboratorijih se cene gibljejo nekje med 90€ in 110€, ponekod je možen dogovor za nižjo ceno, vkolikor se testira 5 ali več oseb (skupina). Test lahko opravite tudi na letališču Jožeta Pučnika (še pred prehodom meje in izdajo karantenske odločbe) – cena znaša 105€, na rezultate pa je potrebno počakati približno 6 ur. Cene za HAG (hitre teste) so po Sloveniji zelo različne – ponekod jih opravijo brezplačno, po večini pa so na voljo med 15€ in 30€.

30.3.2021 : Nizkocenovni prevoznik Ryanair bo letel iz Zagreba

Ryanair, irski nizkocenovni letalski prevoznik z junijem 2021 prihaja v Zagreb, so danes uradno naznanili na virtualni novinarski konferenci. Zagrebško letališče bo za Ryanair postala tudi letalska baza, saj od septembra to dom za dve letali Airbus A320 hčerinske družbe Lauda. Trenutno pa so najavljeni leti na 12 destinacij po Evropi in sicer bodo leteli v:

 • Bruselj Charleroi (Belgija)
 • Paris Beuvais (Francija)
 • Dortmund, Frankfurt Hahn, Karlsruhe/Baden Baden, Memmingen (Nemčija)
 • Milano Bergamo, Rome Ciampino (Italija)
 • Podgorica (Črna Gora)
 • Oslo Torp (Norveška)
 • Gothenburg Landvetter (Švedska)
 • London Stansted (Anglija)

Ljubljana žal ostaja edina EU država, kjer Ryanair nima vsaj ene povezave.

29.3.2021 : Prepoved potovanj v “rdeče” države

Država je v sklopu zadnjega tako imenovanega “lockdowna” določila, da so vsa nenujna (turistična) potovanja v države, ki so na rdečem seznamu prepovedana. Prepoved pa ne velja za tiste, ki so že cepljeni ali pa so Covid-19 v zadnjih šestih mesecih preboleli in to lahko dokažejo bodisi z zdravniškim potrdilom ali pozitivnim izvidom testa. Dodatno velja, da je za izogib karanteni po vrnitvi iz tujine poleg prebolelosti in cepljenja veljaven le PCR test, ki je opravljen v EU in ni starejši od 48 ur. Odlok naj bi veljal do vključno 11.4.2021, seznam rdečih držav pa lahko preverite na naslednji povezavi GOV prehajanje meja.

23.2.2021 : Nastaja nov slovenski prevoznik

Kot vse kaže, bomo dočakali novega domačega letalskega prevoznika, to bo družba SouthEast Airlines s sedežem v Trbovljah. Postopek certifikacije še poteka, a ta naj bi bil končan najkasneje do junija letos, takrat načrtujejo tudi že prvi polet. V svoji floti bodo imeli priljubljeni Airbus A320, dogovori glede najema še potekajo, prav tako še nimajo dogovora o baznem letališču, ki bo v Ljubljani ali Mariboru. “Z ekipo smo se nekje v začetku leta 2019 odločili, da je mogoče čas za nov in svež pristop tudi v Sloveniji. Seveda so priprave na tak projekt zelo intenzivne in zato je tudi trajalo nekje med 18 in 20 meseci, da lahko javnosti razkrijemo svoje načrte. Januarja smo s prvim uradnim razgovorom na Agenciji za civilno letalstvo Republike Slovenije tudi uradno potrdili svoje namene za vzpostavitev nove letalske družbe s sedežem v Sloveniji,” je za portal Sierra5 razkril eden izmed ustanoviteljev Blaž Berdnik, kapitan na letalu Airbus A320.

Vodstveno ekipo družbe, ki se bo v začetni fazi usmerila k ponudbi visokokakovostnih čarterskih prevozov ter za namene ostalih letalskih družb kot najem letala, sestavljajo izkušeni piloti in inštruktorji na potniških letalih, letalski inženirji, mehaniki in specialisti z ostalih letalskih podpornih storitev.

23.2.2021 : Preglednica omejitev po državah

Ministrstvo za zunanje zadeve je objavilo pregleden seznam držav z vsemi potrebnimi informacijami o tem, kakšne imajo posamezne države omejitve vstopa in kakšni so pogoji za vračanje v Slovenijo. Preglednica je koristen pripomoček pred začetkom prvomajskih praznikov in poletne sezone, ko se bo najbrž veliko Slovencev podalo v tujino. V preglednici so poleg že omenjenih informacij glede omejitev za vstope v države zbrani tudi uradni kontakti za slovenske državljane (v primeru težav v tuji državi), tako direktno slovenski kontakti kot tuji kontakti (predstavništva ciljnih držav v Sloveniji ali bližnjih državah, če predstavništev v Sloveniji država nima). V primeru dvomov pred potovanjem vsem potnikom predlagamo, da kontaktirajo predstavništva svojih ciljnih držav in se pozanimajo o morebitnih spremembah pogojev za vstop za slovenske državljane, vključno z morebitnim tranzitom.

Tabela je na voljo tule: Preglednica MZZ po državah.

23.2.2021 : Ponovno vsak teden v Egipt

Po uspešno izvedenem čarterskem poletu na Tenerife (naslednji odhod bo 20.3.2021), se znova vzpostavlja tudi tedenska povezava med Ljubljano in Hurgado. Čarterski poleti s FlyEgypt bodo na voljo vsako soboto od 27.3.2021 dalje. Gre za t.i. trikotne lete v kombinaciji z Budimpešto, kar v praksi pomeni, da je v eno smer postanek v Budimpešti, da potniki izstopijo in vstopijo (letala se ta čas ne zapušča), v drugo smer pa je let direkten, brez postanka. Za Egipt je potreben PCR test, ki se ga lahko opravi tudi ob pristanku na letališču v Hurgadi (30$), vstopni vizum pa je začasno ukinjen, tako da tega stroška vsaj do 1.5.2021 ni.

12.2.2021 : Turistična potovanja zopet dovoljena

Zelo spodbudna novica za vse, ki nestrpno pričakujemo potovanja v turistične namene. Slovenija je prišla v t.i. oranžno fazo, kar pomeni, da se s ponedeljkom 15.2. ukinja omejitev gibanja (občine in regije). V veljavi zaenkrat še ostaja policijska ura, ki se odpravi ob prihodu v rumeno fazo. Kar nas najbolj veseli je to, da se bomo sedaj lahko povsem legalno odpravili v tujino tudi v turistične namene in ne samo službene in nujne zadeve, kot je bila možnost do sedaj. Že v soboto 13.2. pa stopi v veljavo novi odlok o prehajanju notranje Schengenske meje, brez problemov bomo torej lahko prišli v Avstrijo, Italijo in na Madžarsko, ukinjajo se namreč točke. Vstop v Slovenijo bo brez samoizolacije mogoč za tiste s potrdilom, da so Covid-19 že preboleli ali pa so se že cepili, za njih negativni test ne bo potreben.

28.12.2020 : Quatar Airways – nakup kart brez tveganja

Prevoznik Quatar Airways je napovedal, da bo potnikom ponudil možnost povračila denarja za vse vozovnice izdane do 30.4.2021 za potovanja do konca leta 2021, ne glede na razlog odpovedi. Opcije so tri in sicer; vračilo denarja, sprememba datuma ali izdaja potovalnega bona z 10% dodatno vrednostjo. Za izdajo fleksibilnih letalskih vozovnic se odloča velika večina prevoznikov. Definitivno korak v pravo smer in upamo, da bo podobna praksa vsaj delne fleksibilnosti vozovnic ostala tudi po zaključku pandemije.

25.12.2020 : Konec letalske družbe Montenegro Airlines

Črnogorska vlada nacionalnemu prevozniku Montenegro Airlines ni odobrila finančne injekcije prepotrebne za obstanek družbe. Država naj bi ustanovila novega prevoznika, ki mu bo namenila začetni kapital in bi z leti pričel v začetku poletne sezone. Na zadnjem poletu iz Podgorice do Beograda je pilot na nebu nad Črno goro zarisal obliko srca.

25.12.2020 : Po novem le rdeči seznam za napotitev v karanteno

Zadnja sprememba pri prehajanju meje z Slovenijo je, da ni več treh seznamov (zeleni, oranžni in rdeči), ampak le en in sicer rdeči seznam. Za vse države, ki niso izrecno naštete na rdečem seznamu, velja, da v njih ni visokega tveganja za okužbo in lahko osebe, ki prihajajo iz teh držav ali administrativnih enot držav, vstopijo v Republiko Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa glede SARS-CoV-2. Več o tem na seznam rdečih držav.

04.12.2020 : So pri letalskih potnikih karantene in testiranja v povezavi s COVID-19 smiselne?

Evropski center za nalezljive bolezni in Agencija EU za varnost v letalskem prometu sta včeraj predstavila Smernice za testiranje COVID-19 in karanteno letalskih potnikov. Dokument vsebuje informacije o učinkovitih strategijah, ki bodo zdravstvenim in vladnim organom omogočile, da ocenijo scenarije in sprejmejo utemeljene odločitve o najboljših možnih ukrepih. V analizi (spodnja povezava) sta prišli do sila pozitivnih ugotovitev za letalske potnike. Znanstveni dokazi in informacije predstavljeni in analizirani v tem dokumentu, izpostavljajo naslednje ključne premisleke:

 •  v trenutnih epidemioloških razmerah, kjer je SARS-CoV-2 prisoten v vseh državah EU / EGP in UK, uvoženi primeri predstavljajo zelo majhen delež vseh odkritih primerov in verjetno ne povečujejo znatno stopnje prenosa.
 •  ocenjuje se, da je razširjenost COVID-19 pri popotnikih verjetno nižja od razširjenosti v splošni populaciji ali med stiki potrjenih primerov.
 •  potnikov ne bi smeli šteti za visoko rizično populacijo in jih ne obravnavati kot stike v primerih COVID-19, razen če so bili v znanem stiku s potrjenim pozitivnim primerom.
 •  za potnike bi morali veljati enaki predpisi ali priporočila, ki veljajo za lokalno prebivalstvo.
 • države članice bi morale vedno sprejeti svoje državljane in državljane EU ter njihove družinske člane, ki prebivajo na njihovem ozemlju ter olajšati hiter tranzit skozi svoja ozemlja.

Odločevalci so vabljeni, da preučijo podrobne epidemiološke dokaze, ki podpirajo smernice, predstavljene v tem dokumentu, ki kažejo, da:

 •  v trenutnih epidemioloških razmerah sistematično testiranje ali sistematično testiranje na COVID-19 ali karantena letalskih potnikov ni priporočljiva.
 •  priporoča se uskladitev med državami članicami na podlagi posebnih ukrepov, predstavljenih v tem dokumentu.

Več na povezavi: Smernice za testiranje in karanteno letalskih potnikov.

04.12.2020 : Država letališču Ljubljana namenja pet milijonov evrov pomoči

Vlada je na današnji seji potrdila predlog dodelitve državne pomoči podjetju Fraport Slovenija za delno povrnitev škode zaradi posledic pandemija covida-19. Predlagali so pet milijonov evrov pomoči, kar pa predstavlja okoli 33 odstotkov škode, ki jo bo po izračunih imel Fraport. Upravitelj letališča bo letos imel škodo ocenjeno na 15,261 milijona evrov. Izračun temelji na upadu izida iz poslovanja v primerjavi z letom 2019, v navedenem znesku pa je upoštevana že prejeta druga državna pomoč.

04.12.2020 : Podaljšanje turističnih bonov RS

Dobre novice za vse, ki še niste uspeli koristiti turističnih bonov / vavčerjev. Vlada je namreč sprejela sklep o podaljšanju veljavnosti ukrepa za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma, in sicer do 31. decembra 2021. Takoj, ko bodo ukrepi sproščeni vam bomo seveda zopet na voljo za pomoč pri rezervaciji (Turistični boni), o vsem skupaj pa vas bomo seveda sproti obveščali.

10.11.2020 : Lufthansa poziva k uporabi hitrih testov

Lufthansa je imela v tretjem četrtletju med julijem in septembrom 1,7 milijarde evrov čiste izgube zaradi pandemije covida-19. Skupina pa se pripravlja še na zahtevno zimo, ki bo potekala v znamenju novih ukrepov za zajezitev pandemije, ki negativno vplivajo na letalski sektor. Lufthansa bo zato letela le s četrtino razpoložljivih zmogljivosti. Izvršni direktor Spohr je zato odgovorne pozval k širši uporabi hitrih testov za novi koronavirus, da bi tako zmanjšali število odrejenih karanten, s katerimi se spopadajo potniki. Zaradi pandemije je v Lufthansi ogroženih 30.000 delovnih mest, število poletov, ki jih opravi, pa je najnižje po letu 1970.

8.11.2020 : Novo letališče v Berlinu

Po dolgih 14ih letih svoja vrata odpira novo letališče v Berlinu, ki se bo imenovalo Brandenburg (IATA oznaka BER) in bo nadomestil obe dosedanji letališči. Zaprtje letališča Tegel (odprt leta 1948), tako sledi zaprtju drugega berlinskega letališča Schönefeld (odprt leta 1934) nekaj tednov pred tem. Letališče Brandenburg, predstavlja projekt po astronomski ceni v vrednosti gradnje npr. 7.300 nemških otroških vrtcev ali pa 43 km nemških avtocest oziroma štirih berlinskih glavnih železniških postaj. Tudi podatki o gradnji so osupljivi: sodelovalo je okoli 22 tisoč ljudi, porabili so 3,4 milijona ton betona, 2,4 milijona ton drugih gradbenih materialov in 33.000 kvadratnih metrov stekla ter 1.400 hektarov površine, kar ustreza približno 200 nogometnim igriščem. Kompleks, ki bi sicer po prvotnih načrtih moral biti dokončan že leta 2011 tako končno začenja z obratovanjem.

5.11.2020 : Izbrani so najboljši kampi v Sloveniji in na Hrvaškem

Po izboru obiskovalcev portala Avtokampi.si, so najboljši kampi v Sloveniji letos kamp Bled, na drugem mestu je River Camping Bled, na tretjem pa kamp Šobec. Med manjšimi kampi je najboljši Koren iz Kobarida, ki je obenem tudi najbolj ekološki kamp pri nas. V kategoriji najboljši glamping resort je prvo mesto osvojil Garden Village Bled, na drugem mestu je vinski glamping Chateau Ramšak iz Maribora in na tretjem Glamping Olimia Adria Village. Na sosednjem Hrvaškem je med velikimi istrskimi kampi zmagal kamp Valkanela iz Vrsarja. Na Kvarnerju je ponovni zmagovalec kamp Čikat, najboljši večji dalmatinski kamp je tudi letos kamp Straško iz Novalje.

27.10.2020 : Se kmalu obeta nov nacionalni prevoznik?

Kot poroča portal ex-Yu Aviation naj bi slovenska vlada znova razmišlja o ustanovitvi novega nacionalnega prevoznika z zasebnim partnerjem in je začasno za ta namen rezervirala 70 milijonov evrov, v okviru ukrepov za ublažitev in odpravo posledic pandemije Covid-19. Iz ministrstva sporočajo, da odločitev o partnerju še ni bila sprejeta.

26.10.2020 : Pet milijonov evrov subvencij za letalske prevoznike

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo javni razpis, katerega namen je izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije z evropskimi in tretjimi državami. Kot opozarjajo na ministrstvu, je pandemija najbolj prizadela turistično panogo, hkrati pa je za razvoj slovenskega gospodarstva velikega pomena prav mednarodni letalski promet in mednarodna povezljivost slovenskega gospodarstva. Cilj razpisa je ohraniti obstoječe redne mednarodne letalske linije in spodbuditi vzpostavitev novih rednih letalskih linij prevoznikov, ki so zaradi posledic pandemije prenehali leteti v Slovenijo. Z razpisom bo država sofinancirala stroške, ki jih imajo letalski prevozniki s tem, da zagotovijo lete in pripeljejo potnike v Slovenijo. Za sofinanciranje bo na voljo pet milijonov evrov pomoči, pri razdeljevanju sredstev pa se bo upoštevalo število letalskih linij in število pripeljanih potnikov v Slovenijo. Na voljo je okvirno pet milijonov evrov sredstev. V letošnjem letu je iz proračunske postavke spodbujanja letalske povezljivosti Slovenije (Covid-19) na voljo 1,5 milijona evrov, prihodnje leto pa 3,5 milijona evrov. Dodeljena sredstva morajo biti porabljena do konca 2021. Na to kakšen bo odziv prevoznikov na razpis, pa bo potrebno še malce počakati.

Deli na

Žiga

Vodja agencije