fbpx
 

Izleti in potovanja Islandija

Cena
od 1.089€ na person
Trajanje
5 dni / 4 noči
Destinacija
Islandija

Islandija, razkošje narave

Med škrati, troli in drugimi vilinskimi bitji, med vulkani in gejzirji na »ledeni kapljici« med Atlantskim oceanom in Severnim morjem.
 • Info
 • Program potovanja
 • Galerija
 • Opis
 • Podobno
 • Več
Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Na stotine mrtvih strug, osamelih mostov in razgibane pokrajine vas kar samo vabi na ogled otoka. Pustite, da vas preseneti prisrčnost Reykjavika....

Info

Destinacija
Odhod
Let iz Ljubljane v Keflavik.
Additional Information
Opomba: Cene izletov so izračunane na skupine najmanj 35 oseb. Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo naši izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali.
Cena vključuje
 • avtobusni prevoz po programu
 • nastanitev v 3*
 • nočitev z zajtrkom
 • slovensko vodenje
Ni vključeno v ceno
 • dodatek za gorivo
 • fakultativni izleti
 • napitnine
 • vstopnine
 • zdravstveno zavarovanje
Dodatno
Enoposteljna soba za 4 noči: 320€ Poldnevni izlet v Modro laguno, od 12 let: 110€ Poldnevni izlet v Modro laguno, do 12 let: 90€ Izlet "Zlati trikotnik", od 12 let: 60€ Izlet "Zlati trikotnik", do 12 let: 48€ Ogled Reykjavika z vstopninami, od 12 let: 40€ Ogled Reykjavika z vstopninami, do 12 let: 28€ Izlet "Južna avantura", od 12 let: 75€ Izlet "Južna avantura", do 12 let: 68€ izlet Severni Sij "Aurora Borealis" od 12: 59€ izlet Severni Sij "Aurora Borealis" do 12: 45€

Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Na stotine mrtvih strug, osamelih mostov in razgibane pokrajine vas kar samo vabi na ogled otoka. Pustite, da vas preseneti prisrčnost Reykjavika. Okopajte se v enem od sto kopališč s toplo vodo na prostem. Islandija je še veliko več kot to, le videti in doživeti jo morate!

Odkrita beseda
 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa
 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
1. dan

Ljubljana − Keflavik – polotok Reykjanes – Reykjavik

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan

Reykjavik (»Zlati trikotnik«: þhingvellir – gejzir Strokkur – slap Gullfoss − Skalholt)

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka þhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapa Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

3. dan

Reykjavik (ogled Reykjavika in/ali Modra laguna)

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) ogleda Reykjavika, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), ogled skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.

4. dan

Reykjavik (»Južna avantura«: slap Seljalandsfoss – slap Skogafoss – Vik – ledeniški jezik Solheimajokull)

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura«–dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

5. dan

Reykjavik – Keflavik – Ljubljana

Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Na stotine mrtvih strug, osamelih mostov in razgibane pokrajine vas kar samo vabi na ogled otoka. Pustite, da vas preseneti prisrčnost Reykjavika....

Ni še komentarjev.

  Vas zanimajo ostali termini ali podobne ponudbe?  Deli na
  Close

  Islandija

  Cena
  od 1.089€ na person
  Trajanje
  5 dni / 4 noči
  Destinacija
  Islandija

   Polja označena z * so obvezna.