fbpx
 

Izleti in potovanja Sejšeli

Cena
od 2.350€ na person
Trajanje
10 dni / 7 noči
Destinacija
Sejšeli

Sejšeli, otok Mahe

Hotel Coral Strand 4*, nočitev z zajtrkom
 • Info
 • Program potovanja
 • Galerija
 • Opis
 • Podobno
 • Več
Sejšeli – Otok Mahe Otočje Sejšelov sestavlja 115 granitnih in koralnih otokov s sanjskimi belimi peščenimi plažami, ki jih brez pretiravanja lahko uvrstimo med najlepše na svetu. Otok z neokrnjenim bujnim tropskim rastlinjem, s številnimi živalskim vrstami (predvsem živobarvnimi pticami in orjaškimi želvami), s čistim morjem, kjer ima voda prijetnih 25 stopinj, ter z bogatim...

Info

Destinacija
Odhod
Ljubljana - Istanbul - Sejšeli (Otok Mahe)
Cena vključuje
 • avtobusni prevoz po programu
 • letališke takse
 • letalski prevoz
 • lokalno vodenje
 • nastanitev v 4*
 • nočitev z zajtrkom
 • predstavnik na destinaciji
 • vstopnine
Ni vključeno v ceno
 • fakultativni izleti
 • napitnine
 • polpenzion
 • vizum
Dodatno
Polpenzion: 299€ Soba s pogledom na morje: od 199€ Enoposteljna soba: od 785€ Celodnevni izlet na otoka Praslin in La Dique s kosilom: 259€ Izlet v NP Saint Anne s kosilom: 159€
Sejšeli – Otok Mahe

Otočje Sejšelov sestavlja 115 granitnih in koralnih otokov s sanjskimi belimi peščenimi plažami, ki jih brez pretiravanja lahko uvrstimo med najlepše na svetu. Otok z neokrnjenim bujnim tropskim rastlinjem, s številnimi živalskim vrstami (predvsem živobarvnimi pticami in orjaškimi želvami), s čistim morjem, kjer ima voda prijetnih 25 stopinj, ter z bogatim podvodnim svetom, ki je raj za potapljače. Razlogov za obisk Sejšelov je še veliko več…

Hotel CORAL STRAND****

Web: https://coralstrand.com/

Lega: hotel se nahaja ob čudoviti beli peščeni plaži v zalivu Beau Vallon na severnem delu otoka, približno 30 minut vožnje od letališča. V bližini hotela je več restavracij in manjših trgovin.

Hotelska ponudba: več restavracij (mednarodna, indijska in azijska kulinarika), koktajl bar, trgovina s spominki, zunanji bazen, dnevna animacija z različnimi aktivnostmi (pohodništvo, telovadba, odbojka na plaži, poslikave obraza…). Na plaži možnost vodnih športov, potapljanja, ribolova, panoramskih poletov s helikopterjem in najema avtomobila.

Soba classic (približno 24 m2): sodobno opremljene, v pastelnih barvah, spalni prostor s »king size« posteljo, klima, mini bar, LCD televizor, telefon, prostor za pripravo čaja/kave, balkon s pogledom na tropski park. Možnost nastanitve 2 odraslih oseb in 1 otroka do 11 let. Možnost doplačila za sobo classic s pogledom na morje.

Storitev: nočitev z zajtrkom. Možnost doplačila za polpenzion.

Odkrita beseda:

V kraju samem je mogoč obrnjen potek ogledov, pri čemer vsebina programa ostaja nespremenjena.

Zakaj izbrati to potovanje?
 • Spoznajte »morski kokos«, »dvojni kokos« oziroma »coco de mer«, ki raste le na Sejšelih in dozoreva 30 let
 • Prepustite se belemu pesku in občudujte slikovite kamnite skulpture
 • Obiščite otok La Digue, kjer domačini še vedno živijo na pristen tradicionalen način
 • Sprehodite se po plantaži čaja
 • Potopite se v toplo morje Indijskega oceana, v svet tropskih koralnih grebenov in pisanih ribic
 • 1. - 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. in 10. dan
1. - 2. dan

Ljubljana - Istanbul - Sejšeli (otok Mahe)

Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v poznih popoldanskih urah in polet letala preko Istanbula na otok Mahe. Mahe je največji otok Sejšelov in ima obalo, posuto z velikimi, zaobljenimi granitnimi kamni. Po pristanku (naslednjega dne predvidoma v opoldanskih urah) prevzem prtljage in organiziran prevoz na severno stran otoka, do čudovitega zaliva Beau Vallon in hotela Coral Strand 4*. Nastanitev v hotelu, prvo spoznavanje okolice in kopanje. Nočitev.

3. dan

Otok Mahe - krožni ogled otoka s kosilom

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni krožni izlet po otoku Mahe, se ustavili na najlepših otoških plažah in si ogledali nekatere večje znamenitosti. Krajša vožnja do najmanjšega glavnega mesta na svetu, prestolnice Victoria. Ogled središča z mestno hišo, anglikansko in katoliško cerkvijo ter hindujskim templjem, ki s svojim svetlo pobarvanim dekorjem izstopa med množico nepopisanih zgradb. Raziskali bomo pisano tržnico, polno svežega sadja, zelenjave, rib in začimb ter se ustavili ob ikonični znamenitosti Sejšelov, urnem stolpu, ki je star 115 let. Sledil bo sprehod po botaničnem vrtu, enem najstarejših nacionalnih spomenikov Sejšelov, kjer se nahaja široka paleta eksotičnih in endemičnih rastlin. Čas za tipično kreolsko kosilo in nadaljevanje poti po slikoviti hriboviti cesti. Obiskali bomo nacionalni park Morne, ki je na seznamu svetovne dediščine Unesco, in se povzpeli do najvišje razgledne točke. Nato bo sledil spust na zahodno obalo, obisk trgovine z lokalnimi ročnimi izdelki in foto postanek pri plantaži čaja. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan

Otok Mahe

Po zajtrku prost dan za kopanje in uživanje na soncu, za vodne aktivnosti ali lastno raziskovanje otoka. Nočitev.

5. dan

Otok Mahe - NP Saint Anne s kosilom*

Zajtrk in prost dan za kopanje in sončenje na plaži ali sprehod ob zalivu Beau Vallon. Sejšeli spadajo v sam vrh potapljaških destinacij. Priporočamo celodnevni izlet (doplačilo), na katerem bomo odkrili osupljiv in barvit podvodni svet v enem od morskih narodnih parkov, Saint Anne. S seboj bomo vzeli masko in se potopili v toplo morje, v svet tropskih koralnih grebenov in pisanih ribic, kjer bomo priča neverjetni raznolikosti morskega življenja. Nato bomo obiskali Moyenne, otok, kjer narava in človek živita v harmoniji. O tem priča 105 kopenskih želv, ki se prosto gibljejo po otoku. Na otoku si bomo privoščili žar kosilo ter imeli prosti čas za poležavanje na plaži ali snorklanje. Popoldanski povratek v hotel. Nočitev.

6. dan

Otok Mahe

Po zajtrku prost dan za kopanje in uživanje na soncu, za vodne aktivnosti ali lastno raziskovanje otoka. Nočitev.

7. dan

Otok Mahe - Praslin in La Digue s kosilom*

Zajtrk in prost dan za kopanje in sončenje na plaži ali sprehod ob zalivu Beau Vallon. Priporočamo atraktiven celodnevni izlet s hitro ladjo - katamaranom (doplačilo). Odpravili se bomo na otok Praslin, ki je znan po čudovitih plažah in narodnem parku Valle de Mai z več tisoč kokosovimi palmami. Posebnost otoka je unikatni morski kokos oziroma dvojni kokos, ki zori 30 let in ima obliko oblin ženskega telesa. Otok je tudi dom ogrožene črne papige, ostalo jih je le še med 500 do 900. Sledila bo plovba na sosednji otok La Dique, kjer še vedno živijo na tradicionalni način, med drugim tudi brez avtomobilov. Občudovali bomo slikovito pristanišče, kreolsko arhitekturo in obnovljen mlin na posestvu L'Union. Zagotovo nas bo navdušil postopek predelave kokosa in spoznanje, kaj vse lahko iz njega pridobimo. Čas za kosilo (vključeno v ceno). Pot bomo nadaljevali s »kamionom«, tovornjakom z odprto streho, do ene najbolj znanih plaž na svetu, Anse Source D'Argent, ki slovi po svojih spektakularnih granitnih formacijah. V popoldanskih urah se bomo vrnili na otok Mahe in se odpravili do hotela. Nočitev.

8. dan

Otok Mahe

Po zajtrku prost dan za kopanje in uživanje na soncu, za vodne aktivnosti ali lastno raziskovanje otoka. Nočitev.

9. in 10. dan

Otok Mehe - Istanbul - Ljubljana

Zajtrk in prosto za zadnje užitke na rajskem otoku. V popoldanskih urah odhod na letališče in polet letala preko Istanbula proti Ljubljani. Pristanek na letališču v Ljubljani je predviden v jutranjih urah naslednjega dne.

Sejšeli – Otok Mahe Otočje Sejšelov sestavlja 115 granitnih in koralnih otokov s sanjskimi belimi peščenimi plažami, ki jih brez pretiravanja lahko uvrstimo med najlepše na svetu. Otok z neokrnjenim bujnim tropskim rastlinjem, s številnimi živalskim vrstami (predvsem živobarvnimi pticami in orjaškimi želvami), s čistim morjem, kjer ima voda prijetnih 25 stopinj, ter z bogatim...

Ni še komentarjev.

From od 3.899€€
Božičkova dežela
From od 1069€
From od 1.089€
5 dni / 4 noči

  Vas zanimajo ostali termini ali podobne ponudbe?  Deli na
  Close

  Sejšeli

  Cena
  od 2.350€ na person
  Trajanje
  10 dni / 7 noči
  Destinacija
  Sejšeli

   Polja označena z * so obvezna.