fbpx
 

Izleti in potovanja Italija

Cena
od 169€ na oseba
Trajanje
3 dni / 2 noči
Destinacija
Italija

Cinque Terre

Potep med pravljične vasice, strnjene med obalo Ligurijskega morja.
 • Informacije
 • Načrt potovanja
 • Galerija
 • Ocene
 • Podobno
 • Več

Informacije o ponudbi

Destinacija
Italija Odkrij Italija
Odhod
Ljubljana
Možni odhodi
14/10/2022 Poglej ostale termine
Cena vključuje
 • audioguide slušalke
 • avtobusni prevoz po programu
 • nastanitev v 3*
 • polpenzion
 • slovensko vodenje
Cena ne vključuje
 • vstopnine
 • zdravstveno zavarovanje
Doplačila
Obvezno doplačilo ob udeležbi manj kot 45 oseb: 30€ Enoposteljna soba: 40€ Vstopnine: 25€

Program, ki vam bo predstavil deželo Ligurijo. Dežela se na eni strani odpira proti Tirenskemu morju, na drugih dveh pa proti Alpam oz. Apeninom, kar jo deli na dva dela: obalo Ponente med Ventimiglio in Genovo ter obalo Levante med Genovo in La Spezio. Del slednje je poznan kot “Cinque Terre” oziroma “Pet dežel”, vasic, ki so si svojo težko dostopno lego, prikupno arhitekturo, svojevrstno kulinariko in prijaznimi domačini prislužile svetovno slavo. Spoznajte z nami staro mesto z moderno dušo – Genovo, zaliv pesnikov in seveda izbor najlepših vasi izmed petih dežel.

Ali ste vedeli: Da je bil najbolj znan Genovežan popotnik Krištof Kolumb, ki mu pripisujejo odkritje Amerike? Odkritje je bilo dejansko posledica tega, da je Kolumb narobe ocenil premer zemlje in precenil velikost evrazijskega kontinenta. Tako je ocenil, da je razdalja med Kanarskimi otoki in Japonsko 4400 km, dejanska razdalja pa je 20.000 km. Na Kolumbovo srečo je na poti odkril Ameriko, sicer bi se njegovo potovanje tragično končalo.

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
1. dan

Ljubljana – Genova – Ligurska obala

Odhod avtobusa ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja z vmesnimi postanki do Genove, imenovane tudi la Superba – Vzvišena. V mesto boste vstopili pri starem pristanišču, kjer sta akvarij in četrt Bocadesse. Od tam boste nadaljevali ogled peš, mimo palače sv. Jurija, v kateri naj bi Marco Polo svojemu sojetniku narekoval svojo knjigo »Il Milione«, vse do katedrale Sv. Lovrenca in do dvorov Doževe palače, kjer je nekoč zasedala mestna vlada. Nadaljevanje mimo Jezusove cerkve in rojstne hiše Krištofa Kolumba, do nekdanjih glavnih mestnih vrat »Porta Soprana«. Nekaj prostega časa za samostojno spoznavanje mesta ali možnost ogleda drugega največjega akvarija v Evropi, zgrajenega 1992 na kar 9700 m2 površine. Popoldne še vožnja do enega izmed letovišč na obali Ligurskega morja, nastanitev.

2. dan

Cinque Terre

Po zajtrku vožnja do La Spezie in celodnevni izlet po petih vasicah oziroma deželah – Cinque Terre, kakor jih imenujejo domačini. Med plovbo si boste ogledovali slikovite apnenčaste klife, ki tvorijo strme in zelo divje obale z značilnimi terasami. Prvi postanek bo v kraju Portovenere, ki ga odlikuje strnjena oblika srednjeveškega mesteca s pestro zgodovino še iz rimskih časov, ni pa še del petih dežel. Prva vasica je dejansko Riomaggiore, sledi Manarola, ki je znana kot največja pridelovalka vina med deželami. Corniglia, s svojimi 365 stopnicami, vam bo pomahala v pozdrav na poti v Vernazzo, kjer boste imeli postanek in ogled. Zadnja dežela se imenuje Monterosso, njeno središče pa slovi po prijetnih gostilnah in restavracijah. Vrnitev z vlakom proti La Spezii. Vožnja z avtobusom do hotela. Večerja in prenočevanje.

3. dan

La Spezia – Parma – Mantova – Ljubljana

Po zajtrku vožnja do Parme, tako imenovane kulinarične prestolnice Italije, ki slovi po siru parmezanu in parmski šunki. Pomembnost mesta se zrcali tudi v njenih znamenitostih. Ogled boste začeli na Piazzi della Pilotta, kjer je velik muzejski kompleks in znani mestni park in nadaljevali vse do Verdijevega gledališča in naprej do Piazze Gardibaldi in Piazze della Pace. Nekaj prostega časa za kavo v mestu. V zgodnjih popoldanskih urah vožnja do Mantove. Utrjeno mesto je zgrajeno na polotoku in ga s treh strani obdaja voda. Mantova očara obiskovalca s svojo renesančno podobo. Mesto Francesca Gonzage vam bo razkrilo osrednji trg, vojvodsko palačo, Trg Sordello in Trg Mantegna. V popoldanskih urah se boste podali na pot proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Trenutno ni komentarjev

From od 1.999€
10 dni / 7 noči
From od 1.449€
8 dni / 7 noči
From od 799€
From od 1.049€
5 dni / 4 noči
From od 1.071€
8 dni / 7 noči
Križarjenje
From od 499€
From od 338€
8 dni / 7 noči
From od 1.990€
10 dni / 8 nočitev

  Vas zanimajo ostali termini ali podobne ponudbe?  Deli na socialnih omrežjih
  Close

  Italija

  Cena
  od 169€ na oseba
  Trajanje
  3 dni / 2 noči
  Destination
  Italija

   Polja označena z * so obvezna.