fbpx
 

Aktualne temeLast MinutePripravite kovčke, leteli bomo!

28/05/2020 Žiga4

Dogaja se, počitnice v tujini so pred vrati! Z veseljem sporočamo, da so čarterski leti za kar nekaj destinacij v tujini že potrjeni. Po trenutnih napovedih, se bodo vse notranje meje EU sprostile s 15.6.2020, seveda se bodo države nato same odločile o morebitnih omejitvah. Mi pa bomo poskrbeli, da s partnerji in pristojnimi institucijami izberemo tiste, kamor se na oddih lahko odpravite mirno in sproščeno, saj je tam epidemiološka slika podobna ali celo boljša kot v Sloveniji, prav tako pa so sprejeti ukrepi življenjski in normalno izvedljivi. Torej tam velja le standardna previdnost kot je distanca, razkuževanje in v nekaterih primerih nošenje mask (predvsem to velja za letališča in sam let).

Destinacije, ki trenutno še ne zagotavljajo sproščenega oddiha z minimalnimi omejitvami, bodo torej morale nekoliko počakati in jih bomo vključili ob primernem trenutku. Za vas bomo sproti posodabljali seznam, da bo načrtovanje letošnjih počitnic lažje. Tu gre za paketne aranžmaje s poletom iz Ljubljane, za individualno sestavljene in lete iz bližnjih letališč pa je izbira še precej širša.

Trenutno aktualni seznam potrjenih odhodov (seznam bomo sproti dopolnjevali glede na povpraševanje in epidemiološko stanje):

Črna gora:

 • vsak petek od 19.6. dalje

Dubrovnik:

 • vsak četrtek od 25.6. dalje

Grčija:

 • Lefkas, vsako soboto in ponedeljek od 6.7. dalje
 • Kefalonija, vsak ponedeljek od 6.7. dalje
 • Krf, vsako soboto in torek od 7.7. dalje
 • Zakintos, vsak torej od 7.7. dalje
 • Limnos, vsako soboto od 11.7. dalje
 • Samos, vsako nedeljo od 5.7. dalje
 • Kos, vsako nedeljo od 5.7. dalje
 • Kreta, vsak petek od 3.7. dalje
 • Santorini, vsak petek od 3.7. dalje
 • Karpatos, vsako soboto in ponedeljek od 4.7. dalje
 • Rodos, vsako soboto in ponedeljek od 4.7. dalje

Destinacije izven EU, se bodo predvidoma odpirale s koncem julija oz. začetkom avgusta (Tunizija z Djerbo od 22.7. dalje, S. Ciper in Turčija od 6.8. dalje ter Egipt od 8.8. dalje).

Za vse tiste, ki se boste letos na pot odpravili bližje, z lastnim prevoznim sredstvom, pa pripravljamo širok izbor počitnic, predvsem v Sloveniji in na Hrvaškem nekaj pa tudi v Avstriji, na Madžarskem in ostalih bližnjih državah.

Poleg tega, da imamo na voljo ponudbo v zelo veliko nastanitvah, tako hotelih, privatnih apartmajih, mobilnih hišicah in glampingih, bi še posebej izpostavili prednost pred raznimi spletnimi rezervacijskimi sistemi kot so Booking.com in podobno. Ključna prednost je v veliki večini primerov boljša cena, marsikje pa smo zagotovili tudi možnost brezplačne odpovedi do npr. enega tedna pred odhodom. Pogoji se seveda razlikujejo od nastanitve do nastanitve, pa vendarle se nam letos dinamika odpovedi zdi še posebej pomembna.

Ker je zelo pogosto zmotno prepričanje, da so rezervacije za nastanitve doma in na Hrvaškem ugodnejše na Booking.com ali direktno v nastanitvah, na ogled prilagamo le dva izmed mnogih primerov, kjer temu ni tako:

Mali Lošinj, hotel Aurora 4*, 18.7. – 25.7., polpenzion:

Booking.com cena = 732€ / osebo

Prima Travel cena = 684€ / osebo

*možnost brezplačne odpovedi do 8 dni pred odhodom

Portorož, hotel Neptun 4*, 18.7. – 25.7., polpenzion:

Booking.com cena = 628€ / osebo

Prima Travel cena = 498€ / osebo

*možnost brezplačne odpovedi do 5 dni pred odhodom

Cene so bile preverjene na dan objave ( 28.5.2020).

Na vprašanje ali boste bone, ki jih “podari” država lahko uveljavljali tudi za rezervacije pri nas, pa vam bomo lažje odgovorili v prihodnjem prispevku.

Rezervirajte svoje počitnice in spakirajte kovčke – mi smo na vaša povpraševanja že pripravljeni! 🙂

Deli na

Žiga

Vodja agencije

4 comments

 • Janez Bostič

  29/05/2020 at 10:00

  Spoštovani, ste prepričani, da bo tudi letos čarter za Samos? Zadnja leta so letalo zakupile agencije Kompas, Palma in Intelekta. No, Kompas in Intelekta letos ne ponujata (več) počitnic na Samosu in Kosu.
  Hvala za info.
  Lep pozdrav

  • Žiga

   29/05/2020 at 10:15

   Spoštovani,

   najlepša hvala za vaš odziv. Vse kar ste napisali drži. Intelekta je Samos in Kos za letos že odpovedala, Palma ter Kompas (posledično tudi mi) pa imata zaenkrat še plan normalno leteti – torej sam virus ne vpliva na planiran let, res pa je, da sta oba otoka pod določeno obremenitvijo kar se tiče beguncev in v primeru, da interesa ne bi bilo dovolj, še vedno lahko pride do naknadne odpovedi. Upamo, da ne, saj sta otoka krasna 🙂

   Hvala in lep pozdrav!

 • anaj

  29/05/2020 at 14:52

  pozdravljeni
  Kje pa je objavljena informacija za meje izven EU, recimo Turčija ?
  Kako je z leti iz Avstrije?

  • Žiga

   29/05/2020 at 15:18

   Pozdravljeni,

   spodaj pod seznamom najdete tudi nekaj informacij za potovanja izven EU – zaenkrat so to predvideni datumi, saj ni še čisto jasno potrjeno, kdaj bo odpravljen ukrep karantene s strani države, predvideva pa se, da se bo letelo z začetkom avgusta že povsem normalno. Za lete iz Avstrije prav tako pripravljamo prispevek in ga objavimo v naslednjem tednu ali dveh. Hvala!

Komentar ni možen.