fbpx
 

Izleti in potovanja Safari v Južni Afriki

Cena
od 2.629€ na person
Trajanje
10 dni / 9 noči
Destinacija
Južnoafriška republika

V stiku z afriško divjino

5* namestitev, polni penzion
 • Info
 • Program potovanja
 • Galerija
 • Opis
 • Podobno
 • Več
Popotovanje in safari kjer ste v stiku z afriško divjino! Sanjska tura za ljubitelje narave, živali in kulinarike! Na našem 10 dnevnem popotovanju vas odpeljemo na safari v Južno Afriko, kjer vas bo pričakala sanjska pokrajina, neverjetne živali, mir, počitek in udobje. Popotovanje, ki je lahko vaš prvi stik s črno celino ali pa čudovito...

Info

Destinacija
Južnoafriška republika Razišči Južnoafriška republika
Odhod
Ljubljana ali bližnje letališče
Cena vključuje
 • avtobusni prevoz po programu
 • fakultativni izleti
 • letališke takse
 • letalski prevoz
 • lokalno vodenje
 • nastanitev v 5*
 • obroki po programu
 • polni penzion
 • slovensko vodenje
 • vstopnine
Ni vključeno v ceno
 • napitnine
 • vizum
 • zdravstveno zavarovanje
Dodatno
Stroški vizuma: Enoposteljna soba: 310€

Popotovanje in safari kjer ste v stiku z afriško divjino!

Sanjska tura za ljubitelje narave, živali in kulinarike!

Na našem 10 dnevnem popotovanju vas odpeljemo na safari v Južno Afriko, kjer vas bo pričakala sanjska pokrajina, neverjetne živali, mir, počitek in udobje.
Popotovanje, ki je lahko vaš prvi stik s črno celino ali pa čudovito potovanje, kjer vam bo definitivno zmanjkalo prostora na fotografskih spominskih karticah.
Od pokušine vin do opazovanja divjih živali, s čudovitimi sončnimi zahodi in tišine pod zvezdnim nebom. Od spoznavanja kulture, naravnih lepot in zgodovine, do prvovrstne kulinarike.

Za vse, ki si želite spoznati Afriko v vsej njeni naravni lepoti in doživeti v njeni malce drugačni različici.

NAMESTITEV: 7 x nočitev s polnim penzionom v hotelu – resortu 5*

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz, 7 nočitev v dvoposteljnih sobah / bungalovih ( z možnostjo dodatnega ležišča ) v hotelu-resortu 5*, spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec, zajtrk, kosilo in večerja, izleti ter ogledi po programu in “Paketih 1, 2 ali 3”, vse vstopnine na izletih-ogledih po “Paketih 1, 2 ali 3”, angleško govoreči lokalni vodniki (z možnostjo prevoda), privatni avtobusni / kombi transferji, pijača dobrodošlice direktorja hotela, “brunch” z vključenim šampanjcem, ogled sončnega zahoda z vključenim šampanjcem, čaj in kava čez cel dan, vse parkirnine in cestnine, organizacija potovanja

OBROKI VKLJUČENI V CENO: Zajtrk, kosilo in večerja

VSTOPNINE IN OGLEDI: Vse vstopnine v programu SO VKLJUČENE V CENO

VIZA: Slovenski državljani potrebujejo južnoafriški vizum. Vizum si lahko sami uredite na Veleposlaništvu Republike Južne Afrike na Dunaju. Veleposlaništvo Republike Južne Afrike na Dunaju ne zahteva več osebne prisotnosti ob podaji vloge za vizum. Potni list, vizumsko vlogo in ostalo vizumsko dokumentacijo lahko slovenski državljani pošljejo na veleposlaništvo s kurirsko službo. Vizum vam v primeru, da potujete z našo agencijo uredimo tudi mi proti plačilu kurirskih stroškov. Več informacij o pridobitvi vizuma za Republiko Južno Afriko lahko dobite na naslovu http://www.suedafrika-botschaft.at/en/visa-consular/visas.html.

COVID-19 opombe: Zaenkrat za potovanje v Južno Afriško republiko ni omejitve ali posebnih navodil. Organizator potovanja si v primeru naknadnih omejitev pridržuje pravico do odpovedi potovanja ali prestavitev na drug datum oz. lahko od potnikov zahteva potrdila, ki bi bila priporočena ali zahtevana s strani slovenskih ali južnoafriških državnih organov (strošek morebitnih dodatnih potrdil ali testiranja je na strani potnika). V primeru kakršnih koli dodatnih stroškov zaradi morebitne kakršne koli restrikcije potovanja v Južno Afriško republiko, si organizator potovanja pridržuje pravico do povišanja cene. Priporočamo, da redno spremljate našo spletno stran in navodila slovenskih in južnoafriških državnih organov.

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj, saj je območje kamor potujemo brez malarije.

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10. dan
1. dan

Ljubljana - Johannesburg

Zbor potnikov na letališču in let v Johannesburg.

2. dan

Johannesburg

Po prihodu na letališče v Johannesburg-u in opravljenih vstopnih formalnostih nas čaka cca. 3,5 urna vožnja s privatnimi avtobusi / kombiji skozi čudovito pokrajino do našega 5* hotela v narodnem parku Sebatana. Sledi namestitev po luksuznih bungalovih in kosilo. Po kosilu se boste lahko osvežili v bazenu in spoznali naše prijazno osebje. Pozno popoldan sledi pogostitev z osvežujočimi koktejli ter sestanek, kjer vam bomo podali nekaj koristnih informacij vezanih na naše bivanje v narodnem parku in letovišču. Sledi pijača dobrodošlice direktorja hotela, večerja in nočitev.

3. dan

Narodni park Sebatana

Po zajtrku se bomo z odprtimi Land Cruiserji odpeljali po narodnem parku, kjer nas bodo lokalni vodniki podučili in nam povedali marsikaj o živalskem in rastlinskem svetu v narodnem parku, ter o pokrajini in zgodovini narodnega parka in o vsem kar bomo spoznavali in opazovali v naslednjih dneh. Po ogledu parka si bomo po poti nazaj ogledali muzej in vinsko klet, sledi kosilo.
Po kosilu in kratkem počitku se bomo z našimi vodniki z džipi popeljali do področja imenovanega Christina Wallow, del poti pa bomo tudi tudi pešačili. Ogledali si bomo vodno napajališče živali kot so divje mačke, žirafe, impale itd. To je kraj kjer bomo lahko naredili naše prve fotografije čudovitih prizorov afriških divjih živali in divjine. Po obisku napajališča nadaljujemo z našo safari vožnjo in se pozno popoldan vrnemo v naš hotel. Pred večerjo sledi še vabilo na “Happy Hour” – brezplačno poskušanje vin, čemur sledi večerja in nočitev.

4. dan

Velikih 5 in nočni safari

Danes boste imeli priložnost, da v čudoviti afriški divjini doživite in vidite t.i. Velikih 5 afriških živali.
Raziskovali bomo enega največjih zasebnih Južnoafriških naravnih rezervatov (40.000 hektarov) – Welgevonden. Celotno območje prečudovite pokrajine, ki jemlje dih, je pod UNESCO-vo zaščito. V naravnem parku živi več kot 50 različnih živali in seveda Velikih 5: levi, sloni, leopardi, nosorogi in bivoli. Poleg naštetih, bomo imeli priložnost, da srečamo tudi nekatere redkejše in edinstvene živali: rjave hijene, geparde, divje pse, Aardwolf in več kot 300 različnih vrst ptic. Za ogled parka veljajo pravila in omejitve glede števila gostov, ki dnevno obiščejo območje, zato našim gostom zagotavljamo enkratno zasebno izkušnjo opazovanja narave in divjih živali v njihovem naravnem okolju. Vrnitev v hotel, kosilo in počitek. Zvečer se ob mraku odpravimo na pot za naš nočni safari. Nočni safari poteka v odprtih džipih Land Cruiser z močnimi reflektorji. Opazovali bomo kako se pokrajina spreminja v popolnoma drugačno – nočno živalsko kraljestvo. Edinstvena izkušnja je, ko v noči naenkrat zagledaš par svetlikajočih se oči. Vodnik nam bo šepetaje povedal zanimivosti o živalih, ki nam bodo prekrižale pot sredi noči. Če bomo imeli srečo, bomo opazili živali, ki se jih čez dan ne vidi prav pogosto: leoparde, karakale, ježevce, mravljinčarje, ipd. Za afriško noč je značilna tišina in kar malce strašljivo je, ko se nenadoma zasliši nenavaden glas – vse to je del nočnega afriškega safarija. Po poti se ustavimo pri “Kremenčkovi jami”, kjer nam bodo ob kaminu postregli večerjo s 3 hodi in kozarcem izvrstnega rdečega vina. Izkušnja, ki vas ne bo pustila ravnodušne in ki je ne smete zamuditi. Po večerji nadaljujemo vožnjo skozi goščavo ter se pozno zvečer vrnemo v naš hotel, kjer sledi nočitev.

5. dan

Gorovje Waterberg, popoldnaski safari in Plemenski večer

Po zgodnjem zajtrku se bomo z našimi vodniki peš odpravili proti gorovju Waterberg, ki ga obdaja impresivna narava z rastlinjem, ki raste ob ekvatorju. Videli bomo območja, kjer se napajajo in krmijo predvsem antilope ter spoznali to vrsto v svojem naravnem okolju v živo. Po vrnitvi z našega trekinga nas čaka zasluženo kosilo in počitek. Sredi popoldneva se bomo odpravili na še en neverjeten safari džipi po narodnem parku Sebatana. Zopet bomo lahko divje afriške žival v njihovem naravnem okolju. Naši vodniki pa bodo poskrbeli za to, da jih bomo našli in videli čimveč. Zvečer pa nas čaka t.i. Plemenski večer, kjer bomo imeli priložnost, da doživimo na tem prostoru še vedno živi avtohtono prebivalstvo. Dobimo vpogled v njihovo kulturo, življenski slog, poskusili bomo njihovo edinstveno hrano in pijačo, spoznali nekatere navade in običaje. Nimajo veliko materialnih dobrin, imajo pa bogate človeške izkušnje, cenijo svoje vrednote, še posebej pa je pristen njihov odnos do soljudi. Pogosto svoja občutja izražajo skozi pesem in ples – stara tradicija, ki jo ponosno ohranjajo kljub temu, da so jih kolonialisti skozi zgodovino poskušali “spremeniti”. Mladi plesalci so del dediščine in se trudijo ohraniti svojo lokalno tradicijo in kulturo. Po večerji nočitev.

6. dan

Nacionalni park Pilanesberg

Nacionalni park Pilanesberg, tretji največji v Južni Afriki, in je oddaljen 3 ure vožnje od našega hotela. Vozili se bomo po slikoviti gorski pokrajini, ki se je formirala skozi tisočletja in se razteza skozi 600 km južnoafriškega teritorija. Pilanesberg pokriva površino pribl. 55.000 hektarjev in je nastal s postopnim povečevanjem zaradi združevanja ostalih zemljišč. Ob prihodu v park se bomo povzpeli na odprta safari vozila in se popeljali skozi park, vodnik pa nam bo medtem povedal veliko zanimivosti o tukajšnjih divjih živalih. Vsa safari vozila, ki vozijo po parku, so v stalnem radijskem kontaktu in tako se bomo zlahka pripeljali na mesto, kjer so drugi na primer opazili gručo slonov ali kakšno drugo žival. Nacionalni park Pilanesberg je čudovita, vulkanska pokrajina z impresivnimi gorskimi formacijami in odprtimi ravnicami, kjer živijo številne antilope in tudi ena izmed največjih populacij ogroženega belega nosoroga. V parku pa bomo lahko zopet videli “Velikih 5” (lev, slon, bivol, nosorog in leopard) kot tudi žirafe, povodne konje, geparde, veliko vrst ptic in še mnogo drugega (kosilo med izletom). Po povratku v naš hotel sledi povabilo na koktejle in brezplačno pokušino vin, ki si jih bomo lahko naročili ob večerji. Po večerji pa se odpravimo na zaslužen počitek.

7. dan

Jutranji safari in Kudu Rock

Danes se odpravimo na pot takoj po sončnem vzhodu saj je ta čas najboljši opazovanje živali v zgodnjih jutranjih urah. Antilope se po veliki pokrajini premikajo v iskanju za dobrimi pašniki in hkrati iščejo zaščito pred leopardi, hijenami, karakali in drugimi plenilci. Zopet bo veliko priložnosti za prekrasne razglede in dobro fotografijo. Naš jutranji safari zaključimo na Kudu Rock-u, kjer nam bodo postregli z izvrstnim , tradicionalnim afriškim “Champagne Brunch” (zajtrk in kosilo hkrati z vključenim šampanjcem) in uživali v lepem razgledu na pokrajino. Sledi vrnitev v naše letovišče in čas za oddih in počitek. Popoldan pa bomo imeli možnost individualnih sprehodov po predlaganih poteh nacionalnega parka. Pred večerjo pa še “Happy Hour” – brezplačna degustacija vin. Sledi nočitev.

8. dan

Popoldanski safari s sončnim zahodom ob šampanjcu

Dopoldne prosto za počitek in samostojne dejavnosti. Sredi popoldneva se bomo odpravili na še en safari, ki se bo končal v Sunset Rock-u, kjer bomo ob kozarcu ohlajene penine priča čudovitemu sončnemu zahodu nad goro Waterberg, za nekatere enega izmed najlepših pogledov na pokrajino nacionalnega parka. Sredi veličastne afriške pokrajine si bomo resnično želeli, da se ustavi čas in da ta lepota nikoli ne mine. To vse je Afrika. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

9. dan

Johannesburg, Soweto in Muzej Apartheida – polet proti domu

Po zajtrku in morda še zadnjem skoku v bazen bo čas za slovo. Odpravili se bomo proti Johannesburgu. Na poti se bomo ustavili in obiskali Muzej Apartheida, odprt leta 2001, kjer bomo dobili čustven vpogled v življenje in zgodovino zatiranega avtohtonega južnoafriškega prebivalstva od leta 1948 pa do končne odprave aparthaida leta 1994. Naslednji postanek bo v SZ Township – bolj poznan kot Soweto. Ta nekoč znana in zloglasna soseska se nahaja 15 km od središča Johannesburga s površino le 63 km2, kjer živi 4 miljone ljudi. Prvotno naj bi bil Soweto prebivališče za rudarje, leta 1923 pa je bil z Zakonom o urbanih območjih preoblikovan v mestno četrt – geto za “črnsko” prebivalstvo v Johannesburgu. Soweto je bil v svoji zgodovini, zlasti v obdobju apartheid, središče številnih nemirov in nasilnih dogodkov. V zadnjih desetih letih se je soseska spremenila na bolje – imajo šole, univerzo, športne klube in bolnišnice. V Sowetu sta bivala tudi nadškof Desmond Tutu in Winnie Mendela. Po poti se ustavimo tudi pri spominskem obeležju Hectorja Pietersena, in obiščemolokalno tržnico in nakupimo nekaj spominkov. Nato sledi še avtobusni ogled glavnega mesta Johannesburg-a, gospodarskega in industrijskega središča, kjer se je še pred 120 leti razprostirala široka savana. Pozno popoldan pa prispemo na letališče za večerni polet proti domu.

10. dan

Johannesburg - Ljubljana

Pristanek na letališču in odhod proti domu.

Popotovanje in safari kjer ste v stiku z afriško divjino! Sanjska tura za ljubitelje narave, živali in kulinarike! Na našem 10 dnevnem popotovanju vas odpeljemo na safari v Južno Afriko, kjer vas bo pričakala sanjska pokrajina, neverjetne živali, mir, počitek in udobje. Popotovanje, ki je lahko vaš prvi stik s črno celino ali pa čudovito...

Ni še komentarjev.

From od 3.899€€
Božičkova dežela
From od 1069€
From od 1.089€
5 dni / 4 noči

  Vas zanimajo ostali termini ali podobne ponudbe?  Deli na
  Close

  Safari v Južni Afriki

  Cena
  od 2.629€ na person
  Trajanje
  10 dni / 9 noči
  Destinacija
  Južnoafriška republika

   Polja označena z * so obvezna.