Izleti in potovanja Portugalska

Cena
od 870€ na oseba
Trajanje
8 dni / 7 noči
Destinacija
Portugalska

Madeira eksotični vrt Atlantika

Velikanski vrt in otok večne pomladi.
 • Informacije
 • Načrt potovanja
 • Galerija
 • Ocene
 • Podobno
 • Več

Informacije o ponudbi

Destinacija
Portugalska Odkrij Portugalska
Odhod
Avtobus iz Ljubljane in let iz enega od bližnjih letališč
Možni odhodi
21/11/2021 Poglej ostale termine
Cena vključuje
 • avtobusni prevoz
 • avtobusni prevoz po programu
 • letalski prevoz
 • nastanitev v 4*
 • nočitev z zajtrkom
 • slovensko vodenje
 • vstopnine
Cena ne vključuje
 • napitnine
 • vstopnine
 • zdravstveno zavarovanje
Doplačila
Obvezno doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb: 60€ Obvezno doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb: 90€ Doplačilo za enoposteljno sobo: 175€ Fado večer (na poti): 39€ Izlet s katamaranom (na poti): 35€ Monte, spust s sanmi (na poti): 15€ Dodatni izlet 7. dne (na poti): 30€ Napitnine: 10€

Tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana leži majhen otoček – Madeira. Zazdi se lahko, da v tej odmaknjeni deželi ni kaj dosti početi. A ko enkrat vstopiš na otok, se le-ta pred teboj povečuje v nedogled. Madeira je en sam klanec navzgor in navzdol. To pa ustvarja dramatične prizore kamor koli vržeš oko. Okoli otoka se dramatično dvigajo klifi, pod njimi buta razpenjen ocean.

Madeiro na temeljih nekdanje Atlantide preveva posebna energija in živahnost. Ko vstopiš nanjo začutiš željo po aktivnosti in gibanju (hoja, sprehod, gibanje, plavanje, …) in je zato rajski otok za aktivne počitnice. Za ljubitelje pohodništva so tu levade, ob katerih je vedno lepa pot, in ni je levade, ki bi se v dramatičnosti otoka ponavljala.

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov… Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolika in pestra flora. Madeira je resnično en velik botanični vrt. Eksotične rastline krasijo otok z nenavadnimi barvami in posebnimi oblikami cvetov, ki so prava paša za oči. V času festivala cvetja v aprilu, pa tja do junija je otok najlepši.

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

Ljubljana – polet na Madeiro – Funchal

Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v Benetkah ali Zagrebu. Polet preko Lizbone v Funchal. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev.

2. dan

Funchal – izlet na vzhod otoka

Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Spust do vasice Ribeiro Frio in znajdemo se v drugem svetu. Sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves nas popelje do razgledne točke. Poskusimo ”poncho”? Panoramska pot do Santane nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! V Santani obiščemo značilne “alpske” hiške in morda okusimo “milho cozido” s pečeno tuno? Višek dneva pa nas čaka na rtu sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših sprehodov ob klifih visoko nad razpenjenim oceanom. Vrnitev v hotel in prost večer. Nočitev.

3. dan

Funchal – izlet po okolici in v Nunsko dolino

Zajtrk. Vožnja do Botaničnega vrta, ki ga doživimo v jutranji svežini. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se (za doplačilo) ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini? Potem se vzpnemo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za kosilo? Ob koncu dneva se ustavimo še v idilični ribiški vasici Camari de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

4. dan

Funchal – izlet na k kitom in delfinom

Zajtrk. Raziščemo prijetno mestece Funchal. Začnemo v parku sv. Katarine, se sprehodimo skozi čudovit mestni park in vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale in mestne hiše vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu. Prosto popoldne za lastno raziskovanje. Po želji (za doplačilo) lahko doživimo triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljemo na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Yes! Nočitev.

5. dan

Funchal – izlet na jugozahod otoka

Zajtrk. Vzpnemo se na planoto Paul de Serra in postanemo pri morju vetrnic. Podamo se na sprehod po levadi Rabacal in se spustimo v osrčje gozda lovorikovca. Še eno lepo panoramsko cestico smo izbrali za vožnjo do svetilnika na Ponta do Pargo, kjer stojimo nad spektakularno obalo in razpenjenim oceanom. Uživanje v prizorih. Vožnja do mesta Calheta, kjer se nahaja ena izmed 2 peščenih plaž na otoku. Kot naročeno za kratek počitek ali skok v morje. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

6. dan

Funchal – izlet na severozahod otoka

Zajtrk. Vožnja na planoto Paul da Serra, kjer postanemo pri prastarih lovorikovcih. Krajši sprehod. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka po panoramski cesti v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave. Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. S panoramskimi postanki se odpeljemo do vasice Sao Vincente. Vožnja na Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje! Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

7. dan

Funchal – prosto ali izlet po želji

Zajtrk. Prost dan. Lahko ga izkoristite za počitek in kopanje, raziskovanje Funchala ali se udeležite izleta po želji – recimo celodnevni pohod po daljši levadi ali po spektakularni planinski poti čez najvišje vrhove otoka (od Pica Areiraa do Ruiva) ali pa se odločite za katero izmed aktivnosti kot so izlet z jeepi, kolesarjenje, kanjoning, surfanje na valovih,… Zvečer po želji (za doplačilo) možnost tradicionalnega Fado večera v intimnem vzdušju, z značilno jedjo ”espetada”. Nočitev.

8. dan

Funchal – Lizbona – Ljubljana

Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko Lizbone do Benetk ali Zagreba. Po pristanku sledi še vožnja proti Ljubljani.

Trenutno ni komentarjev

Zagotovljen odhod
From od 999€
From od 1.990€
From od 989€
From od 978€
Križarjenje
From od 499€
From od 241€
From od 1.090€
From od 899€
8 dni / 7 noči

  Vas zanimajo ostali termini ali podobne ponudbe?  Deli na socialnih omrežjih
  Close

  Portugalska

  Cena
  od 870€ na oseba
  Trajanje
  8 dni / 7 noči
  Destination
  Portugalska

   Polja označena z * so obvezna.