fbpx
 

First MinutePonudbePočitnice pred in po glavni sezoni

29/01/2022 Žiga

Sredozemlje je v poletnih mesecih za večino Evropejcev najbolj zaželena turistična destinacija. Poleti si nas večina želi morja, sonca, neokrnjene narave, okusne hrane, živahnih letovišč…. In vse to ponuja Sredozemlje.

Ljudje iz naših krajev že od nekdaj delamo Sredozemlju veliko krivico. Zaradi bližine Jadranskega morja, starih navad naših staršev, podrejanja otrokovim šolskim obveznostim ipd. imamo nekako v glavi, da je pravi čas za poletne počitnice julija in avgusta. Ob vsem tem smo pozabili, da je glavna prednost južnih sredozemskih destinacij ravno daljše poletje in najprijetnejša razlika med vremenom pri nas in npr. Grčiji pred in po juliju ter avgustu, torej maja/junija in septembra/oktobra, ko je vreme v Sredozemlju že oz. še stanovitno.

Ste že razmišljali kdaj o tem, da bi če bi letovali nekoliko prej ali nekoliko kasneje, prihranili kar nekaj denarja ter tako letovali dlje ali morda celo dvakrat za isti denar?

Če malce preletite ponudbo si lahko kaj hitro izračunate, da si za denar, ki bi ga plačali za enotedenske počitnice npr. v avgustu lahko privoščite dvotedenske v juniju ali septembru ali celo dvoje počitnic, ene maja in druge oktobra.

Razlog za letovanje nekoliko prej ali kasneje seveda ni samo cena samega aranžmaja, nižje so tudi cene izvenpenzionske ponudbe, najem avtomobilov, skuterjev, cene izletov, ladijskih vozovnic, cene ležalnikov in senčnikov … Potem so tu nekateri splošni dejavniki: ni gneče na plažah, pri ogledu znamenitosti, parkiranju, postrežba v restavracijah je bolj pozorna…

Pogosta dilema – otroci imajo šolo.

V današnjih časih smo glede tega morda vsi kar malce preveč prestrašeni. Le kdo od nas pa se spomni, če je v 5. razredu manjkal 5 dni v šoli? Od česa otroci lahko odnesejo več: od sproščenih počitnic s starši, ogledov kakšnih svetovnih znamenitosti, kjer lahko v praksi občutijo uporabnost tujega jezika, ki se ga učijo, od družbe različnih kultur in navad ali običajnih petih šolskih dni?
Kaj pa ko naši otroci izostanejo od pouka zaradi raznoraznih prehladov, viroz, bronhitisov ali drugih nadlog, ki so velikokrat posledica slabe odpornosti? Morda bi bilo bolje, če bi si npr. oktobra, ko v naših krajih pogostokrat že vladata megla in vlaga, privoščili polnjenje baterij s svežim morskih zrakom z nekaj izpostavljenosti prijetnemu sredozemskemu soncu, ki je poln vitamina D.

Za vse tiste, ki pa vseeno radi potujete v vrhuncih turističnih sezon ali pa pri tistih, ko drugače pač ne gre, zaradi letnega dopusta pa brez skrbi – poskrbeli bomo, da se tudi za takrat najdejo čim boljše ponudbe.

Deli na

Žiga

Vodja agencije