fbpx
 

Aktualne temeOptimiziran iskalnik počitnic

07/10/2020 Žiga

Virus Covid-19 se je dotaknil in premešal praktično vsak del našega življenja. Velik pečat bo virus definitivno pustil tudi na celotni potovalni industriji, vendar verjamemo, da to ni nujno slabo – marsikaj se bo marsikje spremenilo na bolje. Medtem, ko vsi skupaj čakamo na boljše čase, odkritje varnega cepiva ali zdravila, smo optimisti. In obdobje čakanja na konkretne rešitve, ki je pred nami ne pomeni nujno, da moramo le ostati doma, četudi se vsi strinjamo, da je doma najlepše. Potniki, ki so bili letos z nami na Grških otokih (tja še vedno lahko poletite na skoraj 30 stopinj) so se vračali navdušeni. Verjamemo, da bomo tudi v prihodnjih mesecih znali poiskati destinacije, ki bodo času primerno varne in prijetne za obisk. Morda je to obdobje najlepše obdobje za obisk nekaterih destinacij, kjer se je masovni turizem zaustavil in se vsaj začasno prelevil v prijetnejšega, butičnega.

Kljub porastu okužb po celem svetu in dejstvu, da prihaja zima in z njo tudi druge težave, čutimo pozitivne vibracije in premike kar se tiče potovanj. Končno se usklajuje skupni t.i. barvni semafor za področje celotne EU in s tem manj zmede pri vstopnih pogojih v posamezne države. Tudi zapiranje državnih mej se zdi res zadnji, skoraj neverjeten ukrep. Večina EU držav (med njimi tudi Slovenija) sedaj priznava ukinitev karantene ob predložitvi negativnega testa za Covid-19, prav tako je karantena (vsaj pri nas) znižana iz 14 na 10 dni. Vsekakor to pomeni več maneverskega prostora za letalske prevoznike, organizatorje potovanj, hotelirje.

Ker verjamemo, da ima turizem neverjetno moč preživetja in da se bomo vsi v tej panogi znali prilagoditi situaciji (drugačni pogoji odpovedi rezervacij, iskanje novih “corona free” destinacij, digitalizacija poslovanja ipd.), se tudi mi pospešeno trudimo in prilagajamo razmeram ter izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Naš pametni iskalnik smo optimizirali in mu dodali funkcije, ki vam bodo v pomoč pri iskanju počitnic ali potovanj. Tako si svoje naslednje potovanje lahko poiščete in rezervirate tudi sami iz udobja vašega naslanjača, brez nujnega obiska naše poslovalnice.

Pri vsaki destinaciji, ki si jo boste ogledovali vam bo sistem prikazal Koronavirus obvestilo. Tako boste hitro vedeli na katerem seznamu se nahaja država v katero imate namen potovati in kakšna so pravila po vrnitvi v domovino.

Še ena novost, ki bo verjamemo prišla zelo prav, so informacije o obveznih cepljenjih in vstopnih določilih, npr. vizumih za posamezno državo za državljane RS. Obe informaciji sta na voljo v zadnjem delu postopka, pri sami oddaji povpraševanja.

Ker je zima že pred vrati, smo dodali iskalnik za nastanitve v smučarskih središčih. Prav tako smo za določene destinacije že dodali first minute ponudbe za pomlad in poletje 2021, ponudbo pa bomo sproti še dodajali in osveževali. Ker si želimo ustvariti iskalnik ponudb, ki bi imel dodano vrednost za potnike, so vaši predlogi več kot dobrodošli, posredujete nam jih lahko na info@primatravel.si ali kot komentar pod objavo.

Veselite se novih avantur!

Deli na

Žiga

Vodja agencije