fbpx
 

First MinuteRazmišljanje avtorjaFirst minute 2021

07/12/2020 Žiga

Verjetno smo vsi, ki radi odkrivamo skrite in manj skrite kotičke sveta in so takšna ali drugačna potovanja del našega življenja enakega mnenja – leto 2020 je leto, ki ga bomo poskušali čimprej pozabiti.

Morda je res še malce zgodaj za razmišljanje o naslednjem dopustu, pa vendar ne za tiste, ki verjamemo, da trenutno stanje ne more trajati večno. Slej kot prej, bomo zopet naročili kavico v najljubšem lokalu, se udeležili večerne rekreacije in z družbo spili pivo ter uživali na športnih prireditvah in koncertih. In seveda – POTOVALI.

To, da se je kljub v poleti nekoliko zaostrenih varnostnih pogojih lahko potovalo sproščeno in kvalitetno, lahko pove kar nekaj naših potnikov. Res je, nabor destinacij je bil manjši, potovalo se je bližje, pa kljub vsemu lahko tudi iz prve roke potrdim, da je bila Grčija letos vrhunska, težko ponovljiva. Enake informacije smo dobivali za Majorko, Kanarske otoke, Sicilijo, Hrvaško in še bi lahko našteli. Masovni turizem se je vsaj za nekaj časa ustavil in ob upoštevanju minimalnih ukrepov, so bile počitnice zares vrhunske.

Ker skupaj s kolegi verjamemo, da bo leto 2021 še precej boljše in se bo praktično normalno potovalo že nekje od zgodnje pomladi (držimo pesti, da še prej), se je nabor destinacij za poletne počitnice iz Ljubljane kar precej povečal. Trenutno tako na vašo rezervacijo že čaka 15 grških otokov, španska Costa Brava, Egipt, Turčija, Severni Ciper, Tunizija z Djerbo in Črna gora. Nabor se seveda še razširi ob upoštevanju bližnjih letališč in za večino, če ne kar vse naštete destinacije, smo zelo pozitivni, da jih bomo izvedli.

Seveda razumem, da so glede na to, da nas do poletja loči še kar nekaj mesecev možni kakšni pomisleki. Naj vas pomirim, pri pripravi ponudb so bili vzpostavljeni vsi mehanizmi za zaščito tako rezervacije, kot tudi samega potnika na potovanju. Več o tem v nadaljevanju, najprej pa naj razložim, zakaj zgodnje rezervacije res priporočamo.

Tu je nekaj razlogov, zakaj se »first minute« oziroma zgodnja prijava splača:

 • največ prostih mest na vseh destinacijah, tudi najbolj priljubljenih,
 • najbolj prodajani in pohvaljeni nastanitveni objekti prejšnjih sezon so še prosti (tisti, ki predstavljajo najboljše razmerje med ceno in kvaliteto),
 • najvišji popusti pri določenih objektih in garancija najnižje cene,
 • znižani otroški pavšali pri določenih destinacijah že na 99€,
 • plačilo po meri; vplačate le akontacijo, preostanek odplačujete poljubno do odhoda,
 • vnaprej načrtujete vaš dopust in ga prilagajate z ostalimi obveznostmi,
 • gotovinski popusti za celotno plačilo tudi do 7%.

Tako nam kot verjetno tudi vam se je že kdaj zgodilo, da smo, ko je prišel »pravi« čas želeli obiskati določeno destinacijo, točno vedeli katera nastanitev nam je všeč in v katerem terminu želimo potovati, a smo naleteli na težavo. Ker smo želeli nekaj privarčevati, poleg tega smo npr. čakali ali se bosta za enako potovanje odločila tudi prijatelja, smo potem, ko smo končno želeli vplačati počitnice, žal bili prepozni – letalo se je zasedlo, želeni hotel ni bil več na voljo, cena se je zvišala, oziroma nekaj v tem smislu. Poznano?

Seveda ne pravim, da so t.i. rezervacije »last minute« oziroma rezervacije tik pred zdajci nekaj slabega, daleč od tega. Tako hotelirji kot organizatorji namreč mnogokrat spustijo cene, velikokrat tudi drastično in tu gre lahko tudi za super objekte. Za potnike, ki so torej dokaj neopredeljeni kje želijo počitnikovati in ki niso tako zelo časovno omejeni (pari brez otrok, študenti… ) je torej to lahko super izbira. Pravim pa, da je kar nekaj razlogov zakaj si počitnice zagotoviti prej in da je sploh za nekatere skupine ljudi to najboljša izbira.

Komu zgodnjo rezervacijo še posebej priporočamo?

 • družinam z več kot enim otrokom,
 • tistim, ki težko prilagajajo dopust in lahko potujejo npr. samo od sobote do sobote,
 • vsem, ki radi potujejo v visoki sezoni (julij, avgust),
 • tistim, ki želijo čim lepše apartmajske hišice na Hrvaškem (blizu morja, dovoljeni hišni ljubljenčki),
 • tistim, ki radi obročno odplačujejo počitnice brez dodatnih stroškov,
 • tistim, ki si želijo potovati 14 dni ali kombinirati npr. dva različna otoka,
 • večjim družbam in skupinam, ki potrebujejo večje število sob.

Na koncu pa še tisto najpomembnejše. Za tiste, ki vas skrbi, da bi ob morebitni uvrstitvi namembne države na rdeči seznam ostali tako brez počitnic kot brez denarja, vas lahko pomirim. Za vse, ki boste paketne počitnice z letom iz Ljubljane rezervirali do 31.1.2021 vam ob rezervaciji pripada PRIMA GARANCIJA*:

 • omogoča brezplačno odpoved paketnega aranžmaja, v kolikor namembna država preide na rdeč (onemogočen seznam potovanj),
 • v primeru odpovedi zaradi zgoraj omenjenega razloga zagotavlja vračilo vplačanega zneska v gotovini (ne v vrednotnicah ali podobno),
 • vplačate lahko le 10% akontacije, preostanek poravnate poljubno do 40 dni pred odhodom.

*razen zgoraj naštetih izjem, veljajo splošni pogoji poslovanja.

Lahko potrdimo, da so se tudi nastanitveni objekti in prevozniki v tem času prilagodili in vzpostavili protokole, ki zdravje potnikov postavljajo na prvo mesto. Za še večjo varnost lahko pri nas dodatno sklenete zavarovanje rizika odpovedi potovanj, ki krije neželene zdravstvene težave pred samim odhodom, vključno z Covid-19 in pa zdravstveno zavarovanje za tujino, ki krije stroške zdravljenja v tujini, vključno z Covid-19.

»Eppur si muove – In vendar se vrti« Galileo Galilei

In res se vrti, življenje gre dalje. Prepričan sem, da kljub temu, da nas v prihodnosti čakajo nekoliko drugačne potovalne izkušnje, to ni nekaj slabega, prej nasprotno. Ljudje bomo kot vedno znali iz dane situacije potegniti najboljše. Kar nekaj je torej razlogov, zakaj je vredno razmisliti o zgodnji rezervaciji dopusta. Jaz imam svoje poletne počitnice že vplačane 😊 Kadarkoli se boste odločili, da je pravi čas za rezervacijo, vas v Prima Travel z veseljem pričakujemo.

Deli na

Žiga

Vodja agencije