fbpx
 

Izleti in potovanja Brezčasna lepota Azorov

Cena
od 1.599€ na person
Trajanje
8 dni / 7 noči
Destinacija
Portugalska

Azori, zeleni zakladi Atlantika

Štirje otoki na enem potovanju: Sao Miguel, Faial, Pico in Terceira.
 • Info
 • Program potovanja
 • Galerija
 • Opis
 • Additional Info
 • Podobno
 • Več
Odmaknjeni in neokrnjeni Azori so zaradi svoje bogate flore in favne poimenovani tudi »Galapagos Atlantika« ali »Havaji Evrope«. Le malce bližje Portugalski kot Severni Ameriki se ponašajo z razvejano pokrajino, razprostrto prek arhipelaga devetih glavnih otokov. Med obiskom otokov Sao Miguel, Faial in Terceira tako lahko občudujemo zelena polja, ki jih obdajajo svetlo modre hortenzije,...

Info

Destinacija
Portugalska Razišči Portugalska
Odhod
Ljubljana – Ponta Delgada – Ljubljana
Cena vključuje
 • avtobusni prevoz
 • avtobusni prevoz po programu
 • fakultativni izleti
 • letališke takse
 • letalski prevoz
 • nastanitev v 4*
 • nočitev z zajtrkom
 • slovensko vodenje
 • vstopnine
Ni vključeno v ceno
 • dodatek za gorivo
 • napitnine
 • zdravstveno zavarovanje
Dodatno
Enoposteljna soba: 229€ Polpenzion: 195€ Morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza: Doplačilo z gorivo: 80€

Odmaknjeni in neokrnjeni Azori so zaradi svoje bogate flore in favne poimenovani tudi »Galapagos Atlantika« ali »Havaji Evrope«. Le malce bližje Portugalski kot Severni Ameriki se ponašajo z razvejano pokrajino, razprostrto prek arhipelaga devetih glavnih otokov. Med obiskom otokov Sao Miguel, Faial in Terceira tako lahko občudujemo zelena polja, ki jih obdajajo svetlo modre hortenzije, pa stožčaste vulkane, skrivnostna jezera v vulkanskih kalderah, kite in delfine ki plavajo v bližini obale in še in še…

Obiščite jih zgodaj spomladi ali pozno jeseni in spoznali boste, kako pisani so otoki v vseh letnih časih. Odlična destinacija za pohodništvo in avanture na prostem. Raj za ljubitelje cvetja. Odlična destinacija za vse, željne opazovanja kitov in delfinov. Raznolika kulinarika, bogato kulturno izročilo, kozmopolitska mesteca in odmaknjene vasice v samotnih zalivih ali ob kraterju ugaslega vulkana. Vse to in še več so Azori.

Zakaj izbrati to potovanje?
 • Na potovanju se nam bo pridružila čudovita Mojca Mavec, novinarka in svetovna popotnica.
 • Poleteli bomo z direktnim čarterjem iz Ljubljane, z odličnimi časovnicami.
 • Obiskali bomo kar štiri otoke: Sao Miguel, Faial, Pico in Terceira.
 • Poskusili bomo »cozido« in si ogledali »vulkansko pečico«, v kateri jo pripravljajo.
 • Očarali nas bodo odtenki zelene plantaž čajev ter imenitni okusi črnih in zelenih čajev na otoku San Miguel.
 • Sprehodili se bomo po botaničnem vrtu Terra Nostra z več kot 600 vrstami kamelij.
 • Raziskovali bomo Ponta Delgado, mestece, ki spominja na  pomanjšano verzijo Lizbone.
Ne spreglejte!
 • brez doplačila za manjšo skupino
 • vključeni vsi izleti
 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

Ljubljana – Sao Miguel / Ponta Delgada

V dopoldanskih urah zbor na ljubljanskem letališču in direktni polet na otok Sao Miguel, največji otok Azorov. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana, ki ga od Portugalske jih loči 1.500 kilometrov velja zaradi svoje obilice zelenja za pravi raj na zemlji. Devet otokov se ponaša s čudovito klimo. Ker se temperature skozi vse leto gibljejo med 15 in 25 stopinj. Otočje tako ne pozna zime in prav vsak mesec v letu je primeren za obisk. Vulkanska pokrajina z bujno cvetočo vegetacijo zares jemlje dih.  Prepoznavne podobe Azorov so hortenzije, plantaže čaja in ananasa ter nasadi vinske trte, iz katere pridelujejo odlična vina, med katerimi prednjači belo vino Frei Gigante, katerega začetki segajo v 15. stoletje. Po pristanku na otoku Sao Miguel se bomo zapeljali do mesta Ponta Delgada, kjer nas najprej čaka orientacijski ogled mesta. Verjetno se vam bodo podobe zdele hitro poznane, saj mesto deluje kot pomanjšana verzija Lizbone – tlakovane ulice, slikovite hiške, prijeten veter z morja in nasmejani domačini. Med sprehodom po mestnih ulicah bomo začutili utrip otoka in njegovih prebivalcev. Prenočevanje.

2. dan

Ponta Delgada - Sete Cidades – Ponta Delgada

Po zajtrku bomo dan posvetili podrobnejšemu odkrivanju glavnega mesta Ponta Delgada, ki slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Ustavili se bomo ob cerkvici Sv. Sebalda iz 15 stoletja, se podali do mestnih vrat, mestne hiše in Trga Republike ter ostalih mestnih zanimivosti. Popoldne bomo iz Ponte Delgade krenili do razgledne točke Vista do Rei, od koder se odpira čudovit razgled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. V kraterju se nahaja vasica Sete Cidades, del istoimenskega narodnega parka. Sledil bo postanek na plantaži ananasa, kjer nas bodo poučili o njegovi pridelavi in pomenu za otok, nato pa nas čaka degustacija ananasovega likerja. Popoldne povratek v Ponta Delgado. Prenočevanje.

3. dan

Ponta Delgada - Lagoa do Fogo in Furnas – Ponta Delgada

Zajtrk in nato nadaljevanje raziskovanja otoka. Naš prvi postanek bo na južni strani otoka kjer stoji razgledna točka Caloura, ki gleda na istoimensko ribiško vasico, umeščeno v slikovit zaliv, nad katerim se pnejo strmi klifi. Pot bomo nadaljevali do Vila Franca do Campo, prve prestolnice otoka. Krajši postanek in vožnja v Furnas, kjer se nahaja jezero in vroči vulkanski vrelci, ki jih domačini uporabljajo kot pečice za pripravo hrane. Po želji in ob doplačilu si bomo lahko za kosilo privoščili odlično lokalno specialiteto »Cozido«, pripravljeno v »vulkanski pečici«. Čas bo tudi za krajši sprehod ob jezeru.  Nato bomo obiskali najlepši botanični vrt Azorov Terra Nostra, ki slovi po več kot 600 različnih vrstah kamelij. V okviru parka se nahaja tudi vroče vulkansko jezero, kjer bo na voljo nekaj prostega časa za plavanje (po želji in glede na vremenske razmere). Popoldne bomo na poti do hotela obiskali tovarno čaja Gorreana ter svojim brbončicam namenili izbrane okuse črnih in zelenih čajev. Za konec postanek na razgledni točki, od koder je prekrasen pogled na Lagoa do Fago – ognjeno jezero, ki je nastalo pred 15.000 leti. Popoldanski prihod v hotel in prenočevanje.

4. dan

Sao Miguel / Ponta Delgada – Faial

Po zajtrku vožnja na letališče in polet na otok Faial. Romantično imenovan tudi Otok modrih hortenzij. Peti največji otok Azorov velja hkrati za najbolj svetovljanskega, saj se tu ustavlja večina čezoceanskih ladij. Horta, glavno mesto otoka, se ponaša s slikovito lego med dvema vulkanoma in dvema zalivoma. Krater Caldeira do Faial s premerom 2 km in globino do 400m je kot katedrala lepote in tišine, ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Bujna vegetacija in slikovita narava sta del naravnega rezervata, ki predstavlja najlepši del otoka. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58. Okolica ognjenika jasno kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Vožnja v hotel in nastanitev. Čas za večerno odkrivanje kozmopolitskega utripa mesta. Prenočevanje.

5. dan

Faial- Pico – Faial

Zajtrk in nato odhod v pristanišče ter plovba s trajektom na bližnji otok Pico, ki je ime dobil po istoimenskem vulkanu. Njegova konica Pico Alto velja z 2.352 m višine za najvišji vrh Azorov ter celotne Portugalske in se vidi po vsem otoku. Otok slovi tudi po vinski trti in je od leta 2004 zaradi posebnega načina in obdelovanja otoška posebnost. Vino z otoka je bilo v 18. in 19. stoletju poznano na mnogih kraljevskih dvorih po Evropi. Obiskali bomo kraj San Roque, ki slovi po prisotnosti kitov, ki jih je v okolici mogoče videti preko 20 vrst. Obiskali bomo tudi muzej, posvečen kitom in kitolovu ter spoznali pomen kitov za razvoj otoka. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

6. dan

Faial – Terceira / Angra de Heroismo

Po zajtrku prevoz na letališče in polet našega letala na otok Terceira. Drugi največji otok Azorov slovi po peščenih plažah, slikovitih razglednih točkah, ugaslih ognjenikih, hkrati pa je to otok, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Naš prvi postanek po pristanku bo mestece Praia da Vitoria s slikovitimi hiškami, ostanki starega mestnega zidu in peščeno plažo, ki teče ob marini. Nato nas čaka obisk  Angra do Heroismo, glavnega mesta otoka, ki se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač od leta 1983 nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, majhne hišice in trgi ter čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Tu nas čaka nastanitev v našem hotelu in čas za popoldansko odkrivanje lepot mesta. Prenočevanje.

7. dan

Terceira

Zajtrk in nato vožnja do  velikega vulkanskega dimnika Algar do Carvao, globokega 100 metrov. To je osupljivo lepa jama z izjemnimi stalaktiti, podzemnim jezerom in zanimivimi podobami iz bazalta. Ustavili se bomo tudi v pokrajini Biscoitos. Najpomembnejšo kmetijski predele severa otoka je znan po vinogradih in vinskih kleteh ter naravnih vulkanskih bazenih. Obisk Muzeja vinogradništva, kjer bomo izvedeli vse o posebnem vinu otoka - vinu »verdelho«, ki ga pridelujejo v majhnih vinogradih, ograjenih z zidovi iz črnih bazaltnih skal. Ves dan nas bodo navduševale slikovite razgledne točke in čudovite plaže otoka, kjer se prepletata tradicija, kultura in narava. Popoldan prihod nazaj v hotel in prenočevanje.

8. dan

Terceira - Ljubljana

Po zajtrku dopoldne prosto za odkrivanje lepot otoka. Za doplačilo možnost izleta z opazovanjem kitov in delfinov. Vode Azorov so namreč znane po številnih vrstah kitov in delfinov, ki se tu zadržujejo, zato je verjetnost, da jih vidimo kar 98%. Lahko pa se bomo odpravili v katero od obrtnih delavnic, kjer izdelujejo pisana prekrivala za postelje in okna. Popoldan prevoz na letališče in polet proti Ljubljani s pristankom v večernih urah.

Odmaknjeni in neokrnjeni Azori so zaradi svoje bogate flore in favne poimenovani tudi »Galapagos Atlantika« ali »Havaji Evrope«. Le malce bližje Portugalski kot Severni Ameriki se ponašajo z razvejano pokrajino, razprostrto prek arhipelaga devetih glavnih otokov. Med obiskom otokov Sao Miguel, Faial in Terceira tako lahko občudujemo zelena polja, ki jih obdajajo svetlo modre hortenzije,...

Ni še komentarjev.

More about this tour

Vključeno v ceni:

 • letalski prevozi s posebnim letalom po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 7 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 4* na otokih po programu
 • izlet v Sete Cidades z obiskom tovarne keramike na otoku Sao Miguel
 • celodnevni ogled otoka Sao Miguel
 • ogled »kuhinje na prostem«, postopka priprave »cozida« in tradicionalno kosilo v Furnasu
 • celodnevni ogled otoka Terceira
 • pokušina gina in obisk muzeja v tradicionalni taverni v Horti
 • vožnja s trajektom na otok Pico
 • obisk družinske vinarne s pokušino na otoku Pico
 • degustacija ananasovega likerja na otoku Sao Miguel
 • vstopnina v Botanični vrt Terra Nostra na na otoku Sao Miguel
 • obisk tovarne čaja na otoku Sao Miguel
 • obisk Muzeja vina na Terceiri
 • obisk lokalne kavarne (kava/čaj in kolački)
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV
From od 3.899€€
Božičkova dežela
From od 1069€
From od 1.089€
5 dni / 4 noči

  Vas zanimajo ostali termini ali podobne ponudbe?  Deli na
  Close

  Brezčasna lepota Azorov

  Cena
  od 1.599€ na person
  Trajanje
  8 dni / 7 noči
  Destinacija
  Portugalska

   Polja označena z * so obvezna.