fbpx
 

DomovZavarovanje rizika odpovedi

Zavarovanje odpovedi potovanja

Za sklenitev zavarovanja Europäische, ki se ga lahko uveljavlja za primer povračila stroškov, ki nastanejo ob neljubi odpovedi ali prekinitvi potovanja vas prosimo, da izpolnete spodnji obrazec.


Kateri stroški so kriti?

Stroški odpovedi so skladno s pogoji zavarovalnice kriti na osnovi ustreznih potrdili v primeru, če se zavarovanec ne more udeležiti potovanja zaradi razlogov nepredvidenih in nenadnih dogodkov, ki so se zgodili zaradi višje sile (bolezen in nezgode, smrt, uradni vpoklici, izguba zaposlitve, ločitev, elementarne nesreče) in so nastali po sklenitvi zavarovanja (pred tem niso obstajali). Zavarovanje krije tako stroške odpovedi potovanj, ki so v organizaciji agencije, kot tudi posamezne storitve, ki ste jih kupili na spletu: npr. letalsko vozovnico, hotelsko sobo, najem apartmaja, križarjenja in podobno.

Kdaj skleniti zavarovanje?

Zavarovanje mora biti sklenjeno najkasneje v 72 urah od prijave na potovanje oz. opravljenega nakupa. Če je zavarovanje sklenjeno po preteku tega obdobja, obstaja zavarovanje rizika odpovedi le za dogodke, ki se zgodijo od desetega dneva (karenca) po sklenitvi zavarovanja (razen za nezgodo, smrt ali naravne nesreče).

Kako uveljavim škodni dogodek?

Zavarovanec potovanje mora odpovedati nemudoma (čimprej, ko je to mogoče) ob nastanku dogodka, ustrezna potrdila oz. dokumentacijo pa lahko dostavi kasneje in se tako izogne morebitni razliki pri obračunu povračila stroškov. Priporočamo, da vsako spremembo vašega zdravstvenega stanja, ki bi potencialno lahko vplivala na vaše potovanje in nastane po sklenitvi zavarovalne police, čimprej sporočite zavarovalnici.

Dokumentacija, ki je potrebna za reševanje škodnega primera:

  • v celoti izpolnjen škodni obrazec
  • potrdilo o rezervaciji potovanja / račun
  • storno dokument oz. račun za stroške odpovedi potovanja
  • potrdila o zavarovalnem primeru iz katere je razvidno, da se zavarovanec potovanja ne more udeležiti (npr. podrobno zdravniško potrdilo / zdravniško poročilo o bolezni ali nezgodi, mrliški list, fotokopija ambulantnega kartona, …)
  • potrdilo o odhodu (npr. ki ga izda hotel) – v primeru prekinitve potovanja

Vso dokumentacijo v primeru škodnega primera lahko vložite preko nas in jo posredujemo na zavarovalnico ali pa jo pošljete direktno na zavarovalnico na elektronski naslov skode@evropsko.si ali po pošti na naslov: Europ Assistance zavarovalno zastopanje d.o.o., Tržaška cesta 37a, 2000 Maribor.

CENIK
https://primatravel.si/wp-content/uploads/2023/07/Premije_zavarovanje_riziko_odpovedi.jpg

DODATNA PONUDBAPrima storitve

Za vas poiščemo najboljšo povezavo in kar se da upoštevamo želje časa odhoda ter prihoda, z optimalnim čakanjem na povezovalni let.
Za prevoz do letališča in domov ali za transfer do nastanitve na destinaciji, bodo poskrbeli profesionalni vozniki.
Za brezskrben odhod na počitnice ali potovanje, nikar ne pozabite na zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco.
Za samostojno raziskovanje destinacij priporočamo najem vozila. Vključeno polno kasko zavarovanje in brez skritih stroškov.
Sestavimo vam »a la carte« program potovanja. Individualno prilagojeni programi so namenjeni vsem, ki želite doživeti še nekaj več.
Doživetje je najlepše darilo in spomini se ohranijo večno. Izberite vrednostni darilni bon in razveselite tiste, ki vam pomenijo največ.